Vilka är de olika typerna av Factory fälgar?

May 27

Det finns många olika typer av fabriks fälgar som bilar, från vanligt stål till stålfälgar med navkapslar till stylade stålhjul och aluminiumfälgar. Vanligtvis kommer alternativet nivå eller paket som ett fordon beställs med bestämma vilken stil av fabriks fälgar är utrustade på fordonet. Faktorer en bromsning, däck och prestandapaket kommer ofta mandat specifika fabriks fälgar ingå med inköp av fordon. Oavsett paketet och trim alternativ, är det oftast vanligt att inte ha matchande fabriks fälgar medföljer ett reservdäck.

Entréplanet alternativet paket med de flesta fordon kommer att omfatta vanligt stål fabriks fälgar. Dessa hjul är oftast målade och är oftast svart färg. Denna nivå av fordon kommer också är utrustade med de billigaste däck som bjuds på den speciella modellen linjen också. Detta paket är bra för de flesta bolag fordonsköp samt hyrbil användning. Många gånger, en individ som är helt inriktad på att lägga anpassade hjul inom en snar framtid kommer att beställa ett nytt fordon med vanlig fabriks fälgar.

Flytta upp i alternativpaketet erbjudande är stålhjul med navkapsel. Dessa uppgraderade fabriken fälgar ger mer styling och typiskt är utrustade med en bättre däck. Detta alternativ kan förbättras genom att välja att köpa en stylad stålhjul med navkapsel. Denna typ av fabriks fälgar är vanligtvis en fem-ekrad typ hjul med ett litet centrum mössa och utanför förkromad skönhet ring. Detta hjul är ofta målade en kroppsfärg istället för högblank svart finish ges till slätten stålhjul.

De övre options nivåerna omfattar vanligen aluminiumfälgar i utseendet paketet. Det finns vanligtvis två eller flera konstruktioner av aluminiumhjul som används för varje modell linje med en bredare och oftast större omkrets hjul som används på prestandan alternativet nivån. Detta större omkrets hjulet gör att tillverkaren inte bara installera lägre profil och hög hastighet klassade däck på fordonet, men det gör också att införandet av större broms diameter rotorer tillsammans med större bromsok.

Genom att använda de större fabriks fälgar, bromsarna kan ta emot mer luft genom hjulöppningarna, som gör det möjligt att bromsarna för att arbeta på en minskad värmenivå under hårda bromstider. Användningen av lågprofildäck ger också mindre däckrulle om man kör hårt genom snäva svängar. Detta gör att fordonet mycket lättare att hantera.