Vad är Lampwork?

May 3

Lampwork är skapandet av prydnads, dekorativa föremål med glas. Det är vanligen används vid framställning av pärlor, speciellt för smycken.

Det kanske bästa exemplet på lampwork är i skapandet av pärlor. Handgjorda pärlor är resultatet av förmågan att framställa smält glas och kreativitet för att föreställa sig glaset som används för att skapa unika och färgstarka pärlor som kan användas i ett antal olika sätt. Genom att blåsa det smälta glaset i olika storlekar och former, kan dessa pärlor användas för att göra färgstarka strängar vid framställningen av handled och fotled armband. När det gäller kläder, kan lampwork vara medlet för framställning av en speciell pärla som ska sys in i tyget av en tröja, jacka, eller annat plagg. Dessa pärlor skiljer sig från andra typer av pärlarbete i att glaset kan ge en rikedom av nyans och gnistra som inte kan tillhandahållas av många andra typer av pärlor.

Medan den traditionella pärla är en favorit, många lampwork skapelser formad i andra geometriska former, liksom ibland föreställande djur, mänskliga ansikten eller andra föremål. Denna process kan ge pärlor som är liten och perfekt för att smycka ett vackert smycke, eller de kan användas för att skapa vilda och sassy smycken bitar.

Eftersom lampwork kan vara så enkelt eller så vild som skapare gillar, är det kraftigt gynnas i både mode kretsar och hantverkskretsar liksom. Alla typer av intressanta lampwork pärlor kan användas för att pryda korgar, draperier, kransar, servettringar, och bara om något annat som du kan tänka dig.

Även om du inte är händig med att skapa dina egna mönster, kan du fortfarande besöka din lokala hantverk butik och plocka upp lampwork produkter som du kan använda för att göra egna delar av pärlor, eller att dekorera runt huset. Tillsammans med att vara en underbar visuell alternativ, dessa produkter i hantverk butiker tenderar att vara mycket prisvärd.

  • Lampworking kan producera unika glaspärlor.