Vad är Persimmons?

May 30

Persimoner är röd till orange frukt odlas på träd från Diospyros släktet. Frukten varierar i färg och form, från runda till riva droppe, eftersom det finns många typer, infödda till olika delar av världen. Kaki Persimoner, den mest odlade, är hemma i Kina, men infördes till USA i 19th century. Ytterligare arter av Persimoner är hemma i Mexiko, Nordamerika, Filippinerna, och sydöstra Europa och Asien. Vissa arter av Persimoner är inte ätbara, och vissa människor hävdar att inga arter av Persimoner är värt att äta.

För många mestadels utanför nordamerikanska kulturen, Persimoner är en uppskattad och uppskattad frukt, men inte alla amerikaner ogillar Persimoner. Detta gäller särskilt för dem som tycker persimon bakade pudding, en tidig europeisk amerikansk maträtt som liknas vid pumpa paj eller plommonpudding i konsistensen. Vissa höst och vinter måltider är inte samma utan pudding gjord av sharonfrukter.

Ett av knepen i att lära sig att njuta av Persimoner är att veta vilka typer är det mest ätbara. Persimmon frukt kan antingen vara adstringerande eller icke-sammandragande. Sammandragande persimmons, liksom de sorter koreanska och Hachiya innehåller en hög grad av tanniner och måste vara helt mogna eller specialbehandlat. Om ätit innan de är mogna, de tanniner i frukten rynka munnen, vilket gör ätandet processen obehagligt. Medan kemikalier kan användas för att behandla dessa persimmons, är en vanlig metod för att göra dem redo för att äta frysa dem under några timmar i frysen, eller inte skörda frukten förrän efter den första frosten.

Fuyu, Hiro och Hanagosho frukt är alla betraktas som icke-sammandragande. De gör fortfarande orsaka lite rynka, och kan frysas eller skördas efter kallt väder har satt in, i syfte att minska denna effekt. Med båda typerna av Persimoner, är skalet inte ätit. Frukten är enbart skalade och äts i skivor som ett äpple. Beroende på när frukten plockas, kan textur vara något fast för mosig. Fastare Persimoner är lättare att äta, men mjukare, mer gelé Persimoner är sötare.

Persimmon skivor är ofta torkas och anses en delikatess i många delar av världen. I själva verket, i Nordamerika, företag som Trader Joeâ € s erbjuder nu torkade och unsulphured sharonfrukter. Theyâ € re en utmärkt källa till kostfiber och vitamin C. Persimmons är också populära eras kokta och mosade, eller som ingrediens i gelé.

Många människor i USA växer persimmons för deras estetik, snarare än för frukten. När Persimoner mognar fullt ut i slutet av hösten, de är ganska vacker. Den orange frukten är en studie i kontrast med den mörka avlövade trä. En persimon träd i frukt är ofta den mest färgstarka objekt i de grå och dystra månader senhösten och tidig vinter.

När frukten inte plockas, kommer den att falla till marken så småningom, vilket orsakar en sörjig röra som kräver vård och rengöring. Om du donâ € t plan för att skörda frukten, kommer du att få betala för skönheten i trädet i arbetet att sanera sin röra. I stället för att städa upp i röran, överväga vissa partier av persimon sylt eller persimon pudding så att trädet blir både vacker och användbar.

  • De flesta typer av Persimoner kan bevaras eller bearbetas till sylt och gelé.
  • Persimoner är hemma i Kina.