Vad är några enkla tips för att förbättra utseendet på ett rum?

March 30

Är du trött på att titta på samma gamla rum? Är du uttråkad av dina väggar och möbler? Känner du en förändring är i ordning men är inte riktigt upp till en fullfjädrad remodel? Du har tur. Uppdatera ett rum behöver inte vara större projekt, och ibland är allt som behövs ett stänk av färg och några omarrange möbler. Läs vidare om några enkla tips för att förbättra ett rums utseende.

Du behöver inte vara en inredningsarkitekt för att makeover ett rum; ett öppet sinne och lite fantasi är allt som behövs. Till exempel kan det vara så att allt du behöver är ett färskt skikt av färg. Ljusa färger kan drastiskt ändra utseendet på ett rum. Istället för drab neutrala varför inte prova varma nyanser? Inte experimentera bara med färg färger, heller. Se vad du kan göra med texturer. Det finns många faux målningstekniker man kan prova. Hem förbättring centers har ofta kliniker visar olika faux målning metoder. Dessutom finns det gott om resurser i bokhandeln, biblioteket och även online. Om detta verkar vara en hel del arbete, behöver du inte känna dig som om du måste måla alla dina väggar. Om fyra livfullt färgade väggar är för mycket för din smak, anser en accent väggen, som är en vägg målad i motsats till de andra.

Ibland kommer en förändring av möbler göra underverk. Istället för att placera möbler runt väggarna eller mittemot stor TV, försök gruppera soffor och stolar på ett mer konversera sätt. Det kanske inte ens vara så att du behöver nya möbler. Istället köper tyger för överdrag och lägg ljust kontrasterande kuddar.

Välj fönster behandlingar som sticker ut mot färgen på färg och kompletterar inredningen. Om du väljer ljusa neutrala färger att måla dina väggar, kanske dina fönster behandlingar kan vara en djärvare nyans. Om dina väggar är målade med djärva färger använder blekare nyanser i kontrast.

Växter och konstverk kommer att lägga livet till rummet. Välj de som inte bara fungerar bra med din färgschema, men också spegla din personliga smak. Familjebilder grupperade i matchande ramar kommer att lägga en varm touch, medan landskapet kommer att ta in lite av naturen.

Den mängd arbete du vill göra för att förändra ditt rum utseende är upp till dig. Har ni en kom slitna mattan? Vad finns under? Med lite tur får du ett trägolv, vilket ger klass till alla rum. Om du har en cementundergolvet, måste du bestämma hur mycket tid och pengar du vill engagera sig i projektet. Förutom trägolv, andra alternativ är laminatgolv, kakel (beroende på rummet) eller byta ut din gamla mattan med en som fungerar bättre i rummet. Ett område matta ser alltid trevligt över ett trägolv.

Det tar inte en stor insats för att makeover ett rum. Bestäm i förväg hur mycket av ett åtagande och investeringar du vill göra och ta det därifrån.

  • Trägolv kan ändra utseendet på ett rum.
  • Laminatgolv är ett billigt alternativ till hårda golv som kan förbättra utseendet på alla rum.
  • Ett område matta kan se bra ut på ett trägolv.
  • Kuddar kan förbättra utseendet på ett rum.
  • Betonggolv kan slipas sedan målade eller färgade för att ge rummet en unik look.