Licens och Residency Frågor för International Medical School Utexaminerade

March 30

Läkarstuderande i internationella skolor står inför utmaningar när det gäller att matcha till en hemvist och erhålla licens för att praktisera i USA. Licens och hemvist frågor för internationella läkarstudenter är inte omöjligt att övervinna dock.

Som ni vet, att få en amerikansk legitimation kräver mer än att bara ha en medicinsk examen. Dessutom måste du också godkännas på alla sektioner i USA Medical Licensing Examination (USMLE) och fullständiga ett eller flera år av hemvist utbildning (särskilda krav fastställs av varje stat medicinska styrelse). Internationella studenter måste få ECFMG certifiering innan du ansöker om uppehållstillstånd program.

Som student på en internationell skola, möter du en särskild utmaning i att matcha till en hemvist. Trots detta hinder, många internationella gymnasieexamen är framgångsrika i att få in hemvist utbildning och bli legitimerade läkare som tillhandahåller primär eller specialvård i USA.

Licensieringen utmaningar för internationella medicinska skolan akademiker

Enligt uppgifter från Socialstyrelsen medicinska granskare (NBME), var Steg 1 passerar takt under 2011 för första gången tenta från allopatiska amerikanska och kanadensiska skolor 94 procent. För internationella akademiker tar testet för första gången, var den går kurs endast 73 procent.

Även om denna skillnad är om för studenter som överväger att delta en internationell skola, notera att dessa data inte separerar amerikanska medborgare och stadigvarande bosatta (US IMG) från andra internationella studenter.

Icke-amerikanska IMG kan möta ytterligare hinder för avläggande av examen, till exempel upplever språkbarriärer eller att ha varit ur medicinsk skola för år och därför inte är så färsk på materialet som en US IMG efter den typiska tidslinjen, och deras poäng kan negativt förvränga resultaten.

Eftersom ett högt betyg på USMLE Steg 1 gör dig mycket mer konkurrenskraftiga för residensprogram, se till att du får reda på inte bara om en skolas går kurs, men också om den genomsnittliga poängen för sina elever på denna del av undersökningen.

ECFMG certifiering krävs också för att kandidater av internationella medicinska skolor att vara berättigad att träna i en Ackreditering rådet för Graduate Medical Education (ACGME) ackrediterat residency program. För att bli ECFMG certifierad måste en IMG tillhandahålla dokumentation som visar att han har:

  • Passerade USMLE Steg 1, Steg 2 CK, och steg 2 CS
  • Examen från en medicinsk skola finns med i International Medical Education Directory (IMED)
  • Beviljats ​​kredit för minst fyra kredit år med en skola som ingår i IMED

Mer information om ECFMG certifiering samt andra tjänster som tillhandahålls av ECFMG för medicinska studenter och akademiker i internationella skolor finns på Utbildnings kommissionen för utländska läkare.

I vissa stater, bara studenter och akademiker i godkända medicinska skolor är berättigade att delta i hemvist utbildning eller för att erhålla licensieringen i staten. Kontrollera med de enskilda statliga styrelser att upptäcka vilka skolor är på den godkända listan för en stat och ta reda på om statens specifika licensieringen process.

Landa en hemvist som en internationell medicin Studenten

En av de största oro internationella läkarstudenter har är om de kommer att kunna få till en residensprogram, vilket krävs för att bli licensierad att utöva läkaryrket i USA. För att få ett uppehållstillstånd läge, gäller dig till residensprogram tillsammans med studenter på amerikanska medicinska skolor och delta i det nationella Resident Matchningsprogrammet (NRMP) under din fjärde året av läkarutbildningen.

Match priser är betydligt lägre för akademiker från internationella medicinska skolor än för deras amerikanska motsvarigheter utbildade. Av denna anledning, du absolut måste kontrollera meritlista av någon internationell skola du är intresserad av att ta reda på sina studenter framgång med att få residens.

Du bör också planera att gälla i stort och strategiskt för att residensprogram och vet att matcha till mer konkurrens specialiteter kan vara extremt svårt om du deltar i en internationell skola.

Vissa residensprogram är mer öppna för IMG än andra. När du ordna för valbara rotationer i specialitet du funderar förfölja, fokuserar särskilt på institut som har program med en historia av tränings IMG. På så sätt kan du knyta kontakter på program som du har en chans att matcha in i stället för vid de som inte på allvar överväga ansökningar från internationella studenter.

Kontrollera för att se vilka program som tidigare utexaminerade på din skola har blivit antagen till och tala med din skola för vägledning om vilka program som är mest tillgängliga för IMG.

Svårigheten att få ett uppehållstillstånd kommer sannolikt att bli större som amerikanska medicinska skolor fortsätter att öka i storlek och antal utan motsvarande ökning av antalet uppehållstillstånd positioner.

Avsnittet "Data och rapporter" av NRMP webbplatsen finns statistik om resultaten av den huvudsakliga hemvist matchen, inklusive antalet uppehållstillstånd positioner som erbjuds genom NRMP i specifika specialiteter samt andelen studenter från olika kategorier (t ex USA studenter, amerikanska IMG och icke-amerikanska IMG) som matchas.

Spendera lite tid att gå igenom den här informationen kan du göra ett mer välgrundat beslut om att delta i medicinska skolan internationellt. Kom dock ihåg att dina individuella chanser kan vara högre eller lägre än genomsnittet eftersom framgång med att få ett uppehållstillstånd beror på otaliga faktorer utöver skola du gick, till exempel din prestation i läkarutbildningen och din poäng på USMLE Steg 1 .