Vad är en Beef Tapeworm?

April 18

Nötkött bandmask, känd vetenskapligt som Taenia saginata, är en typ av parasit som vanligtvis finns i nötkött. Närmare bestämt är det en platt mask som kommer in i människokroppen och lägger sig på insidan av tunntarmen när smittade, är rått eller dåligt nötkött ätas. Väl inne i kroppen, matar nötkött binnikemask bort av näringsämnen av sin värd och kan överleva oupptäckt under ett antal år.

När insidan av en ko, ser på nötkött bandmask dess hem som en tillfällig värd och kan sätta larver i animalâ € s muskler. Dessa larver resor i hela animalâ € s kropp och bildar cystor i cowâ € s muskler, som producerar ett tillstånd som kallas nötkött mässling. Under sin livslängd kan Taenia saginata genomsnitt upp till (12 m) 40 meter i längd, med vissa växer ännu större. Inne i tarmen en nötkött bandmask innehåller också nya ägg och om den inte upptäcks, nya populationer växer och kan leva inuti en människa värd för så många som 25 år.

När fler parasiter börjar publiken tunntarmen, börjar de att resa till andra delar av kroppen. Nötkött binnikemask populationer kan invadera appendix och orsaka smärtsamma blindtarms och kan till och med krypa in extremiteterna. När detta händer, infekterade individer rapporterar ofta känslan av att något kryper inuti en av sina lemmar. Eftersom dessa parasiter fortsätter att föröka, kan deras närvaro störa korrekt orgel funktion och orsaka en mängd andra problem. Normalt är deras närvaro detekteras i avföring från en person värd en eller flera Taenia saginata, eller efter granskning för relaterade symtom.

De fysiska symptomen av Taenia saginata infektion sällan märkt, vilket är varför dessa parasiter lever så länge inne i en värd. När symtomen är dock noteras de flesta människor klagar över en hel känsla, en förlust av aptit, oavsiktlig viktminskning, illamående eller kan märka små ägg i avföring. Ibland kan individer uppleva en krypande känsla runt ringmuskler. När upptäcks, befria kroppen från Taenia saginata involverar mediciner allt som är kända för att döda nötkött bandmask inom bara några dagar.

Nötkött binnikemask infektioner är de vanligaste binnikemask eller Cestoda infektioner över hela världen. De är vanligast, men i områden där fattiga sanitetssystem finns och där mänsklig avföring används för gödsling grödor som ger korna större tillgång till mänsklig avföring innehåller nötkött binnikemask ägg. Fall av infektion är också högre noteras i områden där nötkött är känt att ätas rått eller dåligt, som i Argentina och Etiopien. Andra djur, såsom får och buffel, kan även vara smittad. Även i områden när köttet är inte kontrolleras grundligt och cystor fyllda med larver är oupptäckt, människor är mer benägna att livsmedelsburna sjukdomar och andra parasitsjukdomar.

  • Nötkött bandmask bosätta sig i tunntarmen.
  • En nöt binnikemask infektion kan orsaka blindtarmsinflammation.
  • En nöt binnikemask infektion kan komma från att äta rå nötkött.
  • Aptitlöshet och oavsiktlig viktminskning är symtom på en nöt bandmask.