Vilka är de olika analfissur behandlingar?

May 8

En analfissur är en reva i huden på rektala område av kroppen. Den tår orsakar ofta smärta, särskilt under eller efter en avföring. Det är möjligt för vissa analfissurer att läka på egen hand. Många brottytor behandlingar - inklusive BOTOX, krämer och Sitz bad - är tillgängliga för tårar som inte läker naturligt. När andra analfissur behandlingar misslyckas, kan operation utföras för att läka tår.

Förstoppning, Crohns sjukdom och kronisk diarré kan alla orsaka analfissurer. En person kommer vanligtvis att inse att han eller hon har en analfissur efter att ha upplevt driven smärta under en avföring eller hitta blod finns på toalettpapper medan torka. Analfissurer kan också orsaka klåda eller en liten, rektal bula. Om en person upplever smärta eller obehag från en analfissur, bör han eller hon boka tid med en gastroenterolog.

En läkare kan börja genom att rekommendera at-home analfissur behandlingar för de flesta patienter. Med en nattlig SITTBAD kan hjälpa till att läka en analfissur. För att göra detta, bör patienter fylla ett badkar med varmt vatten upp till sina höfter och dra i ca 20 minuter. Blötläggning i varmt vatten hjälper till att främja läkning genom att lätta de anala muskler, vilket kan spasm som ett resultat av fissuren och förhindrar tillräckligt blodflöde för att medge läkning. Avkopplande musklerna gör blodflödet för att förbättra, uppmuntra healing.

Receptbelagda krämer som innehåller nitroglycerin också kan hjälpa en analfissur för hälsan snabbare. Patienterna bör använda latexhandskar samtidigt som grädden och följa deras läkarens instruktioner om hur mycket kräm för att tillämpa varje dag. Från och med 2011, en del läkare är att använda BOTOX-injektioner som en analfissur åtgärda. BOTOX kan injiceras i den inre analsfinktern, vilket gör att muskelspasmer att lugna ner och området att läka.

När andra analfissur behandlingar inte hjälper en person att hitta lindring, kan en läkare vill utföra dagkirurgi. Operationen innebär läkaren göra ett litet snitt i den interna analsfinktern att avlasta trycket och inflammation. Med denna procedur utförs inte en omedelbar analfissur fix. Patienten kommer fortfarande att behöva ta extra försiktig med det anala området medan spricka och snittet läka.

Människor kan undvika analfissurer genom att alltid äta en fiberrik kost. Om en person är utsatt för förstoppning, bör han eller hon tala med en läkare om att ta laxermedel eller avföring mjukgörare för att undvika att få en analfissur. Dricka en tillräcklig mängd vatten kan varje dag också bidra till att främja sunda tarmrörelser. Spännare under en avföring är inte normalt. En person som ständigt upplever anstränga varje gång han eller hon har en avföring bör göra ett läkarbesök som en förebyggande åtgärd.

  • BOTOX, som ibland används för att behandla analfissurer.
  • I vissa fall kan operation krävas för att få lindring från en analfissur.
  • En SITTBAD kan hjälpa till att läka analfissurer.