Vad är en diffus Esofagus Kramp?

May 15

En diffus esofageal spasm är en okoordinerad sammandragning i matstrupen. Matstrupen är ett långt rör som transporterar drycker och livsmedel i magen. Den är fodrad med muskler som hjälper flytta livsmedelsprodukter ner röret och in i magen för matsmältningen. När en person har en diffus esofageal spasm, kommer mat och dryck inte gå ner normalt och kommer ofta känner fastnat i halsen. Den spasm kan orsaka en hel del av smärta, särskilt i bröstet.

Den direkta orsaken till diffusa esofagus spasmer har inte tydligt identifierade. Nervskada i matstrupen kan orsaka spasmer. Det kan också orsakas av vissa matstrupen relaterade sjukdomar såsom gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Vissa beteenden kan bidra till uppkomsten av en diffus esofagus spasm. Detta kan inkludera att äta mat och dricka vätskor som är intensivt varm eller kall.

Svårighet att svälja kan vara det mest framträdande symtomet på en esofagus spasm. Efter att ha förtärt något, kan det finnas en omedelbar känsla av att vad som helst bara konsumeras är fångade i halsen. Många människor kan också ha bröstsmärtor som kan stråla in i ryggen och buken. Andra diffusa esofagus spasm symptom kan inkludera en brännande känsla i bröstet och behovet av att spy. Ofta kan dessa symtom härma symtomen på halsbränna.

En diffus esofageal spasm manometri kan göras för att diagnostisera detta tillstånd. Under denna diagnostiskt test, är ett tunt rör passera genom näsan och ibland munnen, ner i matstrupen och in i magen. Testet används för att undersöka matstrupen trycket genom att analysera samordningen av muskelsammandragningar i orgeln. De flesta människor kommer att milt nedsövd för detta test och kommer att uppmanas att fasta från mat i flera timmar före undersökningen. Det vanligaste klagomålet att genomgå denna typ av test är en halsont efteråt.

Ibland kan ytterligare tester göras på en person som misstänks för att ha denna esofagus sjukdom. Ofta kan en datortomografi (CT) scan beställas. Testet kan presentera en detaljerad vy av insidan av matstrupen och berätta om några avvikelser före som kan vara orsaka spasmer. En barium swallow kan göras också. För detta test, kommer en individ svälja barium, som kommer att spåras när den passerar ner i matstrupen med röntgenbilder.

Nitroglycerin ordineras ofta som en typ av diffus esofageal spasm behandling. Vanligen är nitroglycerin ges för att behandla bröstsmärtor, vilket är ett vanligt symptom på denna typ av spasm. Vissa läkare kan också ordinera kalciumkanalblockerare till patienter. Dessa kan arbeta för att slappna av musklerna i matstrupen. Många människor kan ha möjlighet att begränsa deras mängd esofagus spasmer genom att eliminera beteenden som kan orsaka en attack, som i allmänhet kommer att innebära undvika livsmedel som är genuint varm eller kall.

  • En diffus esofageal spasm kan orsaka svår bröstsmärta.
  • GERD kan orsaka en diffus esofagus spasm.
  • När en person har en diffus esofageal spasm, kommer mat och dryck inte gå normalt.
  • Nitroglycerin ges ofta för att behandla bröstsmärtor som åtföljer en diffus esofagus spasm.