Vad är PCAT?

April 8

Den PCAT eller Pharmacy College Admission Test, hjälper till att identifiera elever som är bäst lämpade för Pharmacy College. Den skapades av PsychCorp. Den PCAT är uppdelad i två sektioner. Den ena är en 240 fråga flervalssektionen och den andra består av två skrivämnen. Var beredd på att spendera minst fyra timmar tar PCAT, eftersom tentan är fyra timmar lång och det kommer att finnas tid till för instruktioner, raster och andra administrativa arbetsuppgifter.

Syftet med PCAT är att bestämma den sökandes vetenskapliga kunskaper och allmänna förmåga. De flesta apotek högskolor kräver kandidater att ha redan tagit några grundläggande klasser. Math, fysik, engelska sammansättning, några valfria, och naturligtvis, allmän kemi med lab, en organisk kemi klass med lab, och biologi med ett labb krävs vanligtvis kurser innan nästan alla apotek college. Några av dessa klasser är grunden för kurser som görs i Pharmacy College och ger blivande högskolor en idé om en candidateâ € s anpassningsförmåga varje klass.

När du tar PCAT varierar beroende på vilket år som du vill ta provet. Januari juni, augusti och oktober är vanligtvis de månader PCAT erbjuds. Var noga med att kontrollera PCAT hemsida för uppdaterad information.

Medan du är på webbplatsen, kan du registrera. Registrering på hemsidan kommer att spara dig $ 35,00 $ (USD) över en pappersansökan. Online Anmälningsavgiften är $ 125,00 USD och inkluderar grunderna som ett styrkort för dig och tre officiella avskrifter skickas till skolorna i ditt val. Om du ångrar dig och behöver ändra eller lägga till en skola, se till att betala extra avskriften avgift på $ 20,00 USD, eller det kommer inte får skickas.

Om du är utanför USA, Kanada eller Puerto Rico, vara beredd på några ytterligare testning avgifter. För närvarande är priset på speciella läge testning $ 189,00 USD och $ 271,00 USD för administrativa tjänster. Den $ 189,00 USD återbetalas inte. Priserna kan komma att ändras, så se till att du kolla med webbplatsen.

Du hittar också en praxis test, några användbara förberedelse tips för applicering, och en lista över apotek högskolor där du kanske vill delta på webbplatsen. I USA och runt om i världen apotekare är efterfrågade och beräknas fortsätta att vara efterfrågade. PCAT är första steget till en fast substans, i efterfrågan karriär.

  • Många apotek skolor kräver de sökande att ta PCAT.
  • En del av PCAT har 240 fråga flervalsfrågor.