Vad bör jag tänka när man köper ett bowlingklot?

April 10

Att välja ett bowlingklot, liksom många andra typer av sportutrustning, kan vara lite förvirrande - särskilt för början eller nybörjare bowlare. Det finns dock några saker att tänka på som gör att välja rätt bollen lättare. Först bör du bestämma hur ofta du planerar att använda den och hur mycket du är villig att spendera.

Bowlingklot är konstruerade av ett av fyra grundläggande typer av material, och var och en är avsedd för ett annat ändamål. Typen oftast köps och används av början bowlare är plast, även om kulorna är egentligen konstruerade av polyester. Plastkulor är det billigaste typen, mycket slitstark, och samma konstruktion som de flesta interna bollar på bowlingbanor. En plastboll stannar vanligtvis på kursen den kastas och förblir rak som den sladdar ner i gränden. Det fungerar bra för barn och dem som lär sporten, men mer erfarna bowlare föredrar ett annorlunda konstruerad boll.

De andra typer av bowlingklot är reaktiva harts, partikel, och uretan. Varje typ passar olika behov, men vem som helst lära sig att kasta en krok blir bättre nöjd med en av dessa över plast. En viktig faktor när man väljer ett material är lane förhållanden. Torra körfält är de som inte är oljade och en uretan bowlingklot reagerar ganska väl på dessa villkor och kan poleras för att bättre styra kroken. Men på oljade körfält, kommer ett reaktivt harts eller partikel bollen reagerar bättre än uretan.

Tillsammans med byggandet av bollen, är en annan viktig faktor vikten. De flesta människor skulle välja en boll som är ungefär 10% av sin totala kroppsvikt. Dock kan vissa fysiska förutsättningar påverkar behovet av mindre eller mer vikt. Ett bra sätt att bestämma den rätta vikten av ett bowlingklot är att prova flera olika vikter på interna bollar och sedan lägga ca 1 pund (453,59 gram) till den bästa vikt bollen. Anledningen till att lägga vikt är att en boll med anpassade borrat fingerhål gör bollen kännas lite lättare.

Valet av den rätta bowlingklot är inte svårt, speciellt med hjälp av en pro-shop. Kom ihåg att köpa en väska för att hysa din boll för transport, och om du planerar att skålen regelbundet för att utveckla och fullända din release och ditt spel, är det värt att investera i ett par bekväma bowlingskor och undvika upprepade hyreskostnader.

  • Det finns många faktorer att tänka på när man köper ett bowlingklot.
  • Plast bowlingklot är de billigaste och mest lämpliga bollar för nybörjare.