De bästa ställena att spara till pensionen

March 8

Du har många alternativ för att spara till pensionen. Men 401 (k), Roth IRAS och andra pensionssystem har olika styrkor och svagheter. Följande är en lista på pensionssparande alternativ. Skulle du uppfylla ditt sparande krav innan du når slutet av listan, underbart!

 • Användning av din 401 (k) eller 403 (b) planer. Om du har en 401 (k) eller 403 (b) plan genom din arbetsgivare och din arbetsgivare ger en matchande bidrag finansiera detta konto upp till gränsen för motsvarande bidrag . Till exempel, om din arbetsgivare matchar 50 cent på varje dollar som du bidrar till din 401 (k), upp till 6 procent av din årslön, ska du bidra med 6% av din lön till din 401 (k).

  Genom att delta i en kvalificerad pensionsplan på jobbet och ta emot ett motsvarande bidrag från din arbetsgivare, du € re emot en garanterad avkastning på inte mindre än 50 procent per år.
 • Checka in på ett Roth IRA. Den Roth IRA är en av de mest undervärderade och underutnyttjade pensionering fordon som finns idag. Alla som kvalificerar för att göra en Roth IRA bidrag och fortfarande behöver spara till pensionen bör göra detta genom att använda ett Roth.

  För att kvalificera sig för att göra ett Roth IRA bidrag måste enskilda skattebetalare ha en justerad bruttoinkomst på mindre än $ 99.000 per år, eller $ 156.000 per år för skattebetalarna arkivering gemensamt.

  Du får ingen skatteavdrag genom att bidra till ett Roth IRA-konto; Men alla inkomster samlas på en skattefri uppskjuten basis, och alla uttag som tagits ut under pensioneringen är skattefria. Du behöver aldrig betala skatt på vinsten i det här kontot.

  Det finns gränser för hur mycket du kan bidra till ett Roth IRA varje år, beroende på din ålder. Men oavsett din ålder, bör du kunna uppfylla din pensionssparande krav genom att bidra till den matchande beloppet i din 401 (k) plan och göra upp balansen i din önskade bidraget till ett Roth IRA-konto.

Om du fortfarande behöver spara ytterligare medel för din pension, och du har pengar över att spara, överväga följande alternativ, beroende på dina individuella omständigheter:

 • Alternativ A: Om du havenâ € t ännu byggt upp en personlig portfölj i ditt eget namn, investera i billiga, skatteeffektiva fordon såsom obelastad index fonder eller börshandlade fonder.
 • Alternativ B: Om du redan har samlat en ganska rimlig personlig portfölj och känner dig bekväm att du har tillräckligt med tillgängliga medel i händelse av en nödsituation, jag föreslår att du fortsätter att finansiera din 401 (k) eller 403 (b) planen bortom matchande bidrag för att uppfylla den mängd som behövs för att fullt ut finansiera ditt pensionssparande.

Om du råkar vara en av de ytterst sällsynta individer som redan maxade ut dina bidrag gränser till din 401 (k) plan och Roth IRA, är det näst bästa platsen för dina pengar i din personliga portfölj. Du vill investera dessa pengar i den mest låg kostnad och skatteeffektivt sätt.

Använd Pensionssparande Implementation strategi Blad för att hjälpa dig att fördela din årliga nödvändiga pensionssparande bidrag bland de bästa pensionering investeringsinstrument tillgängliga för dig i dag.

De bästa ställena att spara till pensionen

Klicka här för att ladda ner och skriva ut Pensionering Besparingar genomförandestrategin Blad.