Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Butternut Squash?

March 5

De positiva hälsoeffekterna av butternut squash är fokuserade på de vitaminer som den innehåller och flera viktiga antioxidativa föreningar som kan förhindra cellskador i kroppen från fria radikaler syremolekyler i blodet. Liksom de flesta populära squash, är butternut squash också mycket låg i kalorier, med 100 gram (3,5 gram) innehåller bara 45 kalorier, så det kan konsumeras i stora delar utan att orsaka viktökning. Det är också hög i vitamin A med en 100 grams portion innehåller 67% av US Department of Agriculture (USDA) rekommenderade dagliga intaget för detta vitamin. Typiska antioxidantföreningar närvarande öka nyttan av butternut squash, som inkluderar poly-fenolföreningar som tjänar en antiinflammatorisk roll i kroppen, och karotenoider som främjar kardiovaskulär hälsa.

Squashen är en typ av vintersquash tillsammans med zucchini och kalebasser som är så närbesläktade med pumpan som det kallas butternut pumpa i länder som Australien och Nya Zeeland. De vitaminer starkast närvarande i dessa typer av squash inkluderar vitamin A och vitamin C, med stora mängder kalium och mangan mineraler också. Betydande mängder av olika B-vitaminer tillsammans med nyttiga spårämnen som koppar, zink, tryptofan, och omega-3 fettsyror är också närvarande i butternut squash. En annan av de viktigaste hälsofördelarna med butternut squash som främjar en balanserad kost är dess höga mängd kostfiber. Fiber, som vitaminer, inte erbjuder kalori fördelar för kroppen, utan fungerar som en viktig mekanism rensning för matsmältningskanalen.

De viktigaste fördelarna med butternut squash är centrerade kring dess antioxidantföreningar såsom karotenoider, vilket kan vara ganska ovanligt i andra frukter och grönsaker. Vitamin A är en huvud antioxidant, men andra som är närvarande är mer specifikt kategoriserade som poly-fenol eller karotenoid föreningar såsom kryptoxantin-B, alfa- och beta-karoten, och lutein. Poly-fenol kemikalier är kända för att vidga blodkärlen för att underlätta blodflödet och hjärtfunktion, som även tjänar en anti-inflammatorisk roll för huden. Karotenoider ger squashen dess gula eller orange färg och kan hjälpa till att förebygga cancer samt förbättra synen och hjärtfunktion.

Squashen rätter som bevarar många av dessa föreningar inkluderar sallader, mosade soppor och ångad rätter där det läggs till pasta. Fördelarna med butternut squash kan minskas med matlagning, men eftersom detta tenderar att bryta ner många av de nyttiga vitaminer som den innehåller. Eftersom det är lågt i fett, natrium och kalorier, men det är ett bra substitut för mindre hälsosamma ingredienser under tillagningen. Det används också runt om i världen i en mängd olika livsmedel från soppor till bröd.

  • Butternut squash är hög i vitamin A och låg i kalorier.
  • Butternut squash soppa.