Vad är några livsmedel som hjälper med sömn?

March 3

Många människor upplever sömnproblem då och då. Sova frågor kan vara allt från enstaka natten där sömnen verkar vara osannolikt att situationer där en person lider av en pågående tillstånd av sömnlöshet. Ofta kommer vårdpersonal rekommendera kostförändringar som ett sätt att hantera sömnstörningar. Detta innebär eliminering av vissa livsmedel från kosten, samt lagt i livsmedel som hjälper till med sömnen. Här är några exempel på livsmedel för att lägga in i dieten när få sova verkar vara ett problem.

En av de mest ärevördiga av livsmedel som hjälper med sömn är en kopp varm mjölk. Det finns faktiskt en del vetenskaplig grund för den här gången hedrad sömn stöd. Mejeriprodukter såsom mjölk är en bra källa för tryptofan, som omvandlas till serotonin i kroppen och kan bidra till att främja sömn. Mjölk är också en bra källa till kalcium, som är känd för att lugna kroppen och därmed hjälpa med avkopplande nog att sova. Naturligtvis finns det många andra livsmedel rika på kalcium, som kan vara till hjälp. Ost, lax, broccoli och tofu eller tofu är alla utmärkta källor till kalcium, och kan vara till hjälp för att få sova.

Andra livsmedel som hjälper med sömnen inkluderar de som innehåller betydande mängder magnesium. Olika typer av bönor är laddade med magnesium, som är spenat, mandlar och cashewnötter. Vissa hälsoexperter rekommenderar att kombinera en kalciumkälla med en källa av magnesium för att förbättra chanserna att lugna kroppen och därmed få sova, till exempel en kopp varm mjölk med en handfull mandlar.

Örter kan vara till hjälp också. För många kommer en bryggd kopp kamomill eller passionsblomma te slappna nerverna och låta sömnen komma. Basil, dill, och salvia är också bland de naturliga livsmedel som hjälper till med sömnen, och finns ofta i någon kryddhylla.

Kött som tonfisk och kalkon innehåller också tryptofan och därmed kan vara till hjälp att talan om avslappning och sömn. Äggvitor är ett annat bra exempel på livsmedel som hjälper med sömnproblem, och kan med säkerhet kokta och njöt på bara några minuter senare. Även en skål med fullkorn spannmål med lite mjölk kan visa sig vara idealiska livsmedel som hjälper med sömnen, eftersom näringsinnehållet i fullkorn tillsammans med tryptofan i mjölken kan lugna systemet och förbereda en för sömn.

För människor som upplever sömnlöshet, läkare levererar ofta mat sjökort som rekommenderar livsmedel som bör undvikas, liksom idéer för livsmedel som hjälper med sömnen. Innan du väljer att ta ett recept sömn stöd, försök att göra justeringar av diet och se om sömnen kommer lättare.

  • Tofu är en stor naturlig källa till kalcium och kan hjälpa dig att få sova.
  • Lax är rik på kalcium och kan vara till hjälp för att främja bättre sömn.
  • En servering av cashewnötter, kan en källa till magnesium, äts med en källa kalcium vara till hjälp när man försöker somna.
  • Turkiet och tonfisk innehåller tryptofaner som kan hjälpa framkalla avslappning och sömn.
  • Varm mjölk är en hävdvunnen sätt att hjälpa sömn.
  • Dietary justeringar kan utesluta att det behövs ett recept sömn stöd.
  • Basil och andra örter kan hjälpa en person få sova.
  • Kostförändringar kan hjälpa adresssömnproblem.