Vad är ett cirkel Bird?

February 15

En paj fågel är en anordning som sätts in i en paj innan bakning för att ventilera kakan när den tillagas. Med hjälp av en paj fågel förhindrar ånga från att bygga upp och spricker kakan, och det hjälper också kakan att släppa några juicer som kan bygga upp under tillagningen, vilket minskar risken för en ful röra och en rökig ugn. Förutom att vara funktionella, paj fåglar är också dekorativt, och vissa människor gillar att samla dem, oavsett om de använder dem i pajer.

Den ursprungliga paj fågeldesign verkar går tillbaka till 1700-talet. En traditionell paj fågel är tillverkad av keramik, ett material som är i stånd att hantera värmen i ugnen, och den är formad som en fågel med en gapande mun. Längst ner på fågeln, små valv tillåter ånga och juice för att komma in i den ihåliga kroppen av kakan fågeln, medan munnen gör ångan att fly. Fågeln formen krävs inte; paj fåglarna kan komma i alla typer av former, allt från dekorativa grönsaker till miniatyr kockar.

Om du vill använda en paj fågel, rullar en kock ut bottenskiktet av bakverk för en paj, pressar in den i pie pan, och sedan placerar paj fågeln i mitten. Nästa är paj fylld runt paj fågeln, och det översta lagret av jordskorpan är noggrant sänks över enheten och fyllningen. Den övre delen av kakan fågelprojekt från kakan, vilket gör ångan att fly, medan resten av kroppen förblir begravd i fyllningen; till de mer makabra sinnade, det ser ut som en fågel är fångade i pajen.

Förutom att ventilera ånga, hjälper en paj fågel också att stödja den övre skorpa av kakan. Som en paj bakar, har mitt en tendens att kollapsa, speciellt om pajen är mycket saftiga, och detta kan se ful. Cirkeln fågeln fungerar som en pelare i mitten av kakan, håller upp den översta jordskorpan för att säkerställa att det kockar skarpt och jämnt. Av denna anledning, vissa människor hänvisar till cirkelfåglar som "crustholders." Pie fåglar kallas även paj trattar, paj ventiler och paj skorstenar, alla hänvisningar till luftningsfunktion.

När en paj fågel används behöver den övre skorpa av en paj inte vara genomborrad så att ångan kan fly. En del människor föredrar denna obrutna, slät look, som det ser ut snyggare när den presenteras på plattan. Vissa kockar gillar också utseendet på en hel paj serveras med en paj fågel, som det ser ut gammaldags.