Vad är Liquid Sugar?

August 9

Flytande socker är en produkt som skapas genom att använda en blandning av en vätska, såsom vatten blandat med vitt eller brunt socker. Det finns kommersiellt producerade versioner tillgängliga för användning i hemmet samt i restauranger. Det är möjligt att använda detta material för många av samma uppgifter som normalt kräver tabell socker, såsom sötande drycker.

I skapandet av flytande socker, är det möjligt att använda flera olika typer av socker. Det viktigaste kravet är att eventuella sockerarter som används för att skapa sockervatten eller flytande sötningsmedel är att granulerna av socker löses upp helt i vätskan. Detta innebär att det är möjligt att använda vitt socker, farinsocker, eller ens sockerrör derivat för att göra vätskan. Även socker alternativ som är formulerade för att upplösas i vätskor kan användas för att skapa en låg kalori alternativ.

Medan hemmagjord flytande socker kommer att använda vanliga produkter som granulerad vitt socker och packade farinsocker, kommer många av de kommersiella produkterna använda en viss balans mellan glukos och fruktos produkter i syfte att skapa en livskraftig produkt. Detta ger ofta en produkt som faktiskt är sötare än vanlig tabell socker. Tillsammans med de sockerföreningar, kommersiellt producerade versioner innehåller vanligtvis olika konserveringsmedel för att bibehålla friskhet och färgen för en längre tidsperiod.

Dessa kommersiellt producerade versioner av flytande socker kan användas istället för vitt eller brunt socker i ett antal recept. Dessutom kan produkten tillhandahålls i restauranger som ett alternativt sätt att söta kaffe eller te. Eftersom den flytande sötningsmedel är mycket sötare än vanligt vitt socker, är endast en liten mängd av vätska som krävs för att uppnå samma nivå av söthet i någon dryck.

Runt huset är det möjligt att skapa flytande socker genom att lösa bord socker i en liten mängd vatten eller mjölk. Det är inte ovanligt för kockar att använda denna metod när du skapar degen för bakade varor eller som ett sätt att skapa söta förband att tjäna på råa grönsaker. Som med de kommersiella produkterna, kan hemlagad flytande socker också skapas med någon typ av konstgjort sötningsmedel som löses upp helt i vätska. Emellertid bör det noteras att inte alla konstgjorda sötningsmedel fungerar bra i varma vätskor, och kan inte producera en flytande sötningsmedel som skulle vara lämplig för användning i kaffe, te eller andra heta drycker.

  • Brunt socker kan blandas med vatten för att skapa flytande socker.
  • Flytande socker kan användas för att sockra kaffe.
  • Flytande socker kan användas som en dressing på råa grönsaker.