Vad är Juzo strumpor?

December 29

Juzo strumpor är en typ av strumpa som främjar ven funktion genom att komprimera benen. Tillverkad av medicinsk plagg tillverkaren Juzo, strumporna finns i en mängd olika stilar och färger och är utformade för att vara lätta att sköta, bekväma och hållbara. Juzo strumpor säljs i flera olika komprimeringsnivåer, vissa som kräver ett recept.

Venerna i benen bär blod i riktning mot hjärtat. När ven ventilerna upphör att fungera, men kan blodet börja pool, vilket gör att venerna blir synbart förstorad eller åderbråck. Denna smärtsamma och fula tillstånd kan orsakas av ärftliga faktorer, fetma, graviditet, åldrande, och långvarigt stående. Juzo strumpor kan ge lindring till åderbråck drabbade genom att omge benen och komprimera venerna och därmed förbättra cirkulationen och ge stöd till ömma, ömmande ben. Att främja optimal cirkulationsfunktion, är strumporna graderade, vilket innebär den högsta nivån av komprimering används vid ankeln och denna komprimering minskar gradvis över längden av plagget.

I det förflutna, stödstrumpor tenderade att vara obekväma såväl som mycket iögonfallande och oattraktiv. Framsteg inom tillverkningstekniker har lett till ständiga förbättringar i komfort och utseende av dessa plagg, dock. Många moderna kompressionsprodukter är praktiskt taget omöjlig att skilja från vanliga strumpor.

Bärare av Juzo strumpor kan välja från en mängd olika stilar, inklusive toed och toeless strumpor, leggings, lår-toppar och strumpbyxor. Varje stil finns i en rad olika basfärger som svart, beige, marinblått och brunt. Vissa har till och med subtila mönster, som diamanter eller ränder, som lånar ut strumporna ett inslag av mode.

Förutom att vara diskret, är Juzo strumpor också avsedd att vara lättskött och bekväm. De är gjorda främst från en mycket töjbart syntetiskt material som håller kompression under långa perioder och kan tvättas i maskin. Detta töjbart tyg mantlad i ett tunt, mjukt material avsett att förhindra hudirritation.

Som med de flesta kompressionsplagg, är Juzo strumpor säljs i flera olika komprimeringsnivåer. Låg nivå strumpor används för att bekämpa milda cirkulationssvårigheter, medan strumpor högre nivå är avsedda för svårare förhållanden. Juzo strumpor med låga kompressionsnivåer kan köpas över disk på apotek, fotvårds butiker och medicinsk leverans butiker. Medium och hög nivå strumpor kan endast köpas med ett recept och kan kräva en passande session.

  • Stödstrumpor kan bidra till att förebygga och minska fula utseende ådernät.
  • Människor som är överviktiga kan utveckla smärtsamma åderbråck.
  • Juzo strumpor främjar ven funktion genom att komprimera benen.
  • Personer med åderbråck kan bära stödstrumpor för befrielse.
  • Stödstrumpor kan minska risken för att få blodproppar i underbenen genom att stödja blodcirkulation i armar och ben.