Vad Är Pure OCD?

July 13

Ren OCD eller renodlat tvångsmässig OCD är en subtyp av tvångssyndrom. Liksom alla OCD typer har komponenter av besatt - tänka på saker bortom vad som är rimligt - och tvång. Den tvång aspekten av rent tvångsmässig OCD ofta missas eftersom människor med detta villkor är tvungna att tänka, forskning, eller tänka på ett tvångsmässigt sätt förutom att hantera upprepade och störande tankar. Med andra ord, är tvång ofta kognitiva stället för en serie av observerbara och ovanliga beteenden som tvångsmässig handtvätt. Ibland denna typ av OCD ser ut extrem oro eller generaliserat ångestsyndrom, och även erfarna kliniker har missat lämpligt diagnostisera det först.

Det finns många tvångs teman som kan vara i fokus för någon med rent OCD. En drabbad person kan ständigt kontrollera tillståndet av en relation. Han kunde spendera timmar oroande om han är kär, och om han är älskad, och upprepade gånger ifrågasätter om relationen är lämpligt eller givande. Andra gånger folk blir intresserade av sin sexuella läggning, och kommer ständigt undrar om de är heterosexuella eller homosexuella. Vissa tvångstankar kan uppstå längs religiösa linjer, där trots starka religiösa känslor, kanske vanhelgande idéer ständigt intrång.

Ytterligare källor till besatthet kan uppstå hos en person med ren OCD. Vissa lider av detta tillstånd oroar oändligt att de kan skada sig själva eller skada andra. Ett annat vanligt tema är en stark känsla av skuld över vad den sjuke tycker är fel. I andra fall kan en person vara mest orolig för att hon ska utveckla ohälsa eller särskilda medicinska tillstånd.

När tvångstankar uppstår, kan personen med ren OCD spendera timmar till dagar torterade av tankar, går till stora ansträngningar för att försöka förstå och bli av med dem. Befria jaget av dessa tankar kan ta sig olika former. Folk får oändligt ifrågasätta sig om sanningen om vad de tycker, de kanske ifrågasätta andras eller upprepade gånger be om förlåtelse, de kunde be om tester som bevisar eller motbevisa tankar (vanligaste med medicinsk ren OCD), eller de kanske läsa och forskning för att avgöra om vad de tycker är rimligt. Någon med ren OCD som är besatt av att undvika graviditet skulle över och återigen ta graviditetstester efter sexuella möten, även om de har bevis för flera negativa tester och säker sex.

Det är lätt att se från dessa beskrivningar varför rent OCD inte alltid blir diagnostiserade omedelbart. Människor kan bara verkar alltför orolig och orolig, men fortsatt behandling skulle förhoppningsvis visa att tvångsmässiga beteenden är en funktion av sjukdomen. Med rätt diagnos, finns det en mängd olika sätt att behandla detta tillstånd.

Ren OCD svarar ofta bra på beteendeterapier, och vissa människor dra nytta av medicinering, alltför. Beteendeterapi är nästan alltid det första kravet för behandling eftersom genom det, kan människor lära sätt att minimera negativa tankemönster och tvångsmässigt svar. Detta kan i slutändan ge frihet från tillståndet eller uttalad symtomminskning.

  • Överdriven städning är ett symptom på tvångssyndrom.
  • Tvångs handtvätt kan vara ett tecken på tvångssyndrom.
  • Ständigt kontrollera att bekräfta att dörrarna är låsta kan vara ett tecken på tvångssyndrom.
  • Regelbundet återkontroll för att bekräfta att en väckarklocka är inställd kan vara ett tecken på tvångssyndrom.
  • Prevalensen av tvångssyndrom (OCD) växer i många länder.