Vilka är fördelarna med yoga?

July 19

Fördelarna med yoga varierar beroende på den exakta typen av yoga praktiseras. Den ena ytterligheten kan det vara en nästan helt andlig angelägenhet och ett sätt att leva. Vid den andra kan det vara en rent fysisk form av motion.

I sin renaste form, är yoga så mycket en filosofi som en fysisk aktivitet. Det kan omfatta föreställningar som att undvika våld eller åtrå ägodelar. Det kan också innefatta aktiviteter som meditation och kontemplation.

Många människor, framför allt i väst, är mer benägna att uppleva hälsofördelarna med yoga i form av motion. Denna typ av yoga har många namn, men kommer under övergripande titeln Asana. Denna term hänvisar till de många positioner som yogautövare flyttar sig in som en del av en rutin.

De medicinska fördelarna med yoga kan vara något omtvistat beroende på din tolkning av medicinen. Till exempel, vissa yoga entusiaster tror att det kan hjälpa en form av livsenergi som kallas prana flödar bättre. Men även de som håller sig till mainstream vetenskapligt förhållningssätt till kroppen inser att yoga har fysiska fördelar. Dessa inkluderar förbättra blodtillförseln till alla delar av kroppen, vilket ökar flexibiliteten genom stretching muskler, och lindra en del av trycket på benen som orsakas av dålig hållning och långa perioder av sitter vid ett skrivbord.

Fler och fler män i dessa dagar njuter av fördelarna med yoga. Celebrity yoga entusiaster inkluderar Heisman Trophy vinnaren Eddie George, NBA All-Star MVP Kevin Garnett och NHL All-Star Sean Burke. Tidigare professionell brottare Dallas Page utformade även hans egen form av övning som han marknadsför som "Yoga för vanliga killar."

Begreppet yoga är cirka 6000 år gammal, men det var inte förrän relativt nyligen som det blev populärt i en rent utöva baserat formulär. De flesta system som syftar till att män är varianter av Ashtanga, eller som det ofta marknads, power yoga. Dessa tekniker kombinera andning och stretching av traditionell yoga med styrkebyggande calisthenic rutiner. Det finns också flera sexuella fördelarna med yoga, bland annat hur förbättrad blodflödet kan öka sexuell upphetsning.

  • Det finns många hälsofördelar när del i yoga.
  • Ordet "yoga" kommer från det gamla sanskrit och betyder att integrera eller "ok" kropp och själ.
  • Många stilar av yoga införliva poser, eller asanas, som avser att öka cirkulationen.
  • Yoga fördelar är ökad flexibilitet, kärna styrka och stressreducering.
  • Gentle yoga kan hjälpa till att lindra ryggont av gravida kvinnor.