När ett annonsnätverk är rätt för din mamma blogg

November 8

Endast ett fåtal blogging affärsmodeller konflikt visa annonser med ditt bästa. Det är när du blogga för att sälja dina egna produkter eller att marknadsföra dina professionella tjänster. Även då kör annonser på dessa bloggar kan fortfarande fungera, särskilt om annonserna är att främja kompletterande och inte konkurrerande produkter och tjänster.

Men om du verkligen fokuserade på att få en försäljning eller klient, kan annonser definitivt distrahera dina läsare från det målet. Eller (sämre) dina läsare kan klicka en annons och köpa från en konkurrent snarare än från dig.

Om du väljer att köra annonser under dessa omständigheter, se till att hålla annonserna från sidorna som du vill att dina besökare att göra en verklig köp - i synnerhet, hålla dina produktbeskrivningssidor och din kundvagn fri från annonser.

Att tjäna pengar med ett annonsnätverk är en ren lek med siffror. Mer trafik innebär mer pengar. Om du har en blogg med en bra mängd trafik, eller ens möjligheten till en bra mängd trafik, sedan arbeta med ett annonsnätverk är ett mycket effektivt sätt att tjäna pengar på din blogg.

Två av dina största oro att arbeta med ett annonsnätverk bör vara

  • Vad händer om du inte gillar en visad annons?
  • Kan du arbeta med andra annonsnätverk eller sälj dina egna annonser?

Dessa två frågor har störst inflytande på din totala framgång och resultat. Om din annonsnätverk plötsligt börjar visa blinkande gröna banners som hörbart säger "Du har vunnit !!", kommer du troligen förlorar en bit av dina bloggläsare "respekt och förtroende. Och om du är låst till att använda endast ett annonsnätverk som plötsligt har lagerfrågor, ja, din lön kan halveras eller mer.

De flesta annonsnätverk som används flitigt av mamma bloggare har tagit upp båda dessa farhågor väl. De bryr sig väldigt mycket om att se till endast kvalitets annonser visas och låter dig arbeta med andra annonsörer i vissa omständigheter - oftast är det bara en fråga om att se till att du följer din annonsnätverk rimliga riktlinjer.