Hur fixar jag en vatten skadad iPod?

November 6

För att fixa ett vatten skadad iPod, måste du först se till att enheten är helt torr, inifrån och ut, innan du startar den. Om iPod var redan på när det blev våt, se till att du stänger av den omedelbart-ha på enheten medan våt är ett bombsäkert sätt att orsaka irreparabla skador. Att torka iPod, helt enkelt ställa in den på en säker, torr plats för en bra tid, minst en dag, kanske två, för att vara säker på att det torkar helt. När torr, vrid iPod på och se om det fungerar; det kan finnas en chans att det kommer att fungera utan ytterligare behov av reparation. Om det inte fungerar, kan du försöka fixa det själv genom att ta isär den, eller undersöka experter som kan fixa det åt dig, antingen genom att returnera vattnet skadade iPod till Apple för reparation, eller genom att skicka den till en oberoende reparations butik.

Tyvärr har Apple garantier inte täcker vattenskador. Du kan fortfarande skicka ditt vatten skadade iPod tillbaka till Apple för reparation, men det kommer att kosta dig; det finns en chans att kostnaden för reparationen inte kommer att vara mycket mindre än kostnaden för en ny iPod. Om det inte går att reparera skadan, kan Apple att kunna erbjuda dig ett billigare, renoverad iPod i utbyte mot din trasiga en.

Vissa människor vänta tills deras vatten skadad iPod är helt torr, och sedan försöker lura Apple tekniker att tro något annat orsakat skadan för att få en gratis garantireparation. Detta är inte en smart idé, men eftersom Apple outfits varje iPod med Liquid Kontakt Indicator. Liquid Kontakta Indikatorn är inbyggd i hörlursuttaget; när det är torrt, har den en silvervit prick, men om pricken kommer i kontakt med vatten, den har en rödaktig-rosaaktig färg, även efter att den har torkat.

Det finns många andra företag som erbjuder reparationstjänster för vatten skadad iPod. Sådana verkstäder kan vara billigare än att gå även om Apple. Du kan göra en snabb sökning på Internet och leta efter de bästa reparationstjänster för dina pengar.

Om du vet vad du gör, kan du kanske ta isär ditt vatten skadade iPod och reparera den själv. Detta är riskabelt, men eftersom du tar chansen att skada anordningen dessutom. Konsultexpertkällor för att lära hur man bäst ta isär och sätta ihop din iPod utan att skada det kan vara en bra idé. När du tar isär en vatten skadad iPod, vissa människor sätter de separata delarna i säckar med ris, en metod för att hjälpa till att torka ut alla komponenter i enheten. Om du gör detta, lämna separata bitar i ris påsar under minst en dag, varefter du kan sätta iPod tillsammans igen för att se om det fungerar.

  • En iPod Touch.