Delta i Social Media Marketing kampanjer för din mamma blogg

August 24

Du är mer benägna att ha en möjlighet att delta i en befintlig sociala mediekampanj än du är att sälja din egen rätt utanför bat. Det bästa du kan göra för dig själv att få tillgång till dessa spelningar är att höja din synlighet som en bloggare och sociala medier mamma.

För att uppnå synlighet, måste du aktivt umgås och främja själv över hela webben, samt närvara live-konferenser och evenemang där du får träffa andra bloggare och representanter varumärkes personligen.

Det är inte troligt att du kommer att vara vid bordet medan ett stort företag planerar sitt nästa stora kampanj. Vad du kan göra är att skapa ditt rykte så väl att någon som är vid det bordet tänker på dig när det är dags att hitta en bloggare att ta ombord.

Ett bra exempel på detta tillvägagångssätt är hur Esther Crawford använde videoblogging att bygga henne efter - och att etablera sig som en mamma med sociala medier kunniga. När Ester bestämde hon ville förlora barnet vikt från hennes senaste graviditet, valde hon Viktväktarna och videoblogged väg att förlora över 20 pounds. Viktväktarna märkt.

Och det slutade anställa henne som en pågående sociala medier konsult och att vara en del av sin senaste tv-reklamkampanj, med Jennifer Hudson som talesman. Du kan se en av bilderna från kampanjen här.

Delta i Social Media Marketing kampanjer för din mamma blogg

Även denna strategi kan verka relativt passiv, bygga ditt personliga varumärke är avgörande om det är den väg du vill att ditt bloggande karriär att följa. Varumärken och företag söker efter en viss typ av mamma när de vill planera en ny social mediaprojekt. En sådan mamma har

 • Ett starkt personligt varumärke som är erkänd och respekterad av sina kamrater.
 • Ett stort följande på Twitter och Facebook.
 • En framträdande röst i hennes respektive nisch, och är oftast en av de mer erkända namn på det ämnet.
 • En blogg med starkt, unikt och hög kaliber innehåll.
 • Färdigheten att främja sig själv utan att spamma vänner eller vara alltför påträngande.
 • Förmågan att framkalla ett svar från hennes gemenskap, genom blogg kommentarer, tweets och Facebook konversationer.
 • Uppmärksamheten av traditionella medier och journalister genom täckning i tidningar, tidskrifter, radio och TV-framträdanden.

Kort sagt, företag söker efter en mamma som kan vara en sann ambassadör för sina varumärken och har den sociala inflytande för att sprida ordet för dem. Ju mer du kan åstadkomma dessa saker, desto mer ditt namn kommit upp som en bloggare i samband med din valda området.

Här är några sätt att vara proaktiv om att hitta möjligheter i befintliga sociala mediekampanjer:

 • Aktiv nätverk: Detta är en situation där i person nätverk är viktigast, särskilt vid bloggande och sociala medier konferenser. Hundratals representanter varumärke går till dessa konferenser för att lära känna blogging community bättre - och att spana ut bloggare som de kan arbeta med i framtiden.
 • Bygg din trovärdighet: Ingen som har deltagit i stora sociala mediekampanjer kom dit lätt. De hade alla att bevisa sitt värde och arbeta deras svansar av att bygga upp tillräcklig trovärdighet för att få hyras. Du kan behöva starta små, men allt du kan göra för att bevisa att du vet hur du sprida ordet om något är ett steg närmare de större möjligheter.

  Du kan också skapa egna kampanjer som främjar saker du älskar att köpa som konsument, men gör det klart att du gör det på ditt eget initiativ. Det är inte etiskt att antyda att en klient anställde dig för arbete de inte anställa dig för.
 • Fråga efter det: Din blogg bör göra det klart att du är intresserad av att arbeta med varumärken på kampanjer och marknadsföringsprojekt. Nämn att tillgången på din Om sida och din annonsering sida - och se till att inkludera det i din mediasatsen också.
 • Forskning sociala mediebyråer: De flesta av dessa typer av kampanjer är inte sammanställt av företagen själva; deras marknadsföringsbyråer hanterar det jobbet. När du ser en ny kampanj som involverar sociala medier mammor, ta reda på vilken reklambyrå ligger bakom kampanjen.

  Det är oftast ganska lätt att göra genom att interagera med de kampanj deltagare (t.ex. den som körs på Facebook-sida eller Twitter-konto). Du kan också helt enkelt be bloggare som deltar i kampanjen. Presentera dig för dessa organ och låt dem veta att du vill komma i fråga för framtida kampanjer i ditt område av expertis.
 • Skapa kampanjer för att marknadsföra dig själv: Om du inte kan hitta en kampanj för att vara en del av, skapa din egen - och marknadsföra dig själv på ett kreativt och roligt sätt. Ju mer du kan bevisa att du kan leverera mer medvetenhet och resultat, desto större värde måste du varumärken och företag.
 • Bygg på dina framgångar: Någon gång kan du lägga till en prestation ditt blogg cv, använda den som ett steg mot din nästa tillfälle. Publicera mini-fallstudier av saker du arbetar på, skapa en portfölj av tidigare projekt som du har arbetat med, och hålla din mediepaket och reklam information aktuell. Varje gång du får mer erfarenhet, är det en sak som du kan använda som referens för att komma in på nästa möjlighet som kommer i din väg.