Vad är en Hosta Drop?

February 17

En hosta droppe är en godis medicinerad, även kallad en sugtablett, som syftar till att lindra halsirritation som den som orsakas av en hosta eller förkylning. De flesta hosta inkluderar socker, mentol, smaker och färger. Sockerfria sorter har en konstgjord sötare lagt och innehåller inget socker så att diabetiker kan ha dem. Det finns många märken populära hosta droppe i USA inklusive Halls, Fiskarnas FRIEND, Vicks, Cepacol och Ricola.

Ricola är ett schweiziskt märke av hosta droppe som innehåller örtextrakt med mentol i sina olika smaker av hosta. Cepacol hosta inkluderar bedövande smärtstillande, bensokain, med mentol. Den Cepacol Varumärket finns i en hals sprej också.

Vicks hosta tillverkas av Procter & Gamble. Dessa triangelformade droppar säljs i lådor om 20 och finns i körsbär eller mentol smaker. Enligt de uppgifter på lådan, Vicks hosta är en "hostdämpande / muntligt bedövningsmedel." Den körsbärssmak innehåller 1.7 mg mentol per droppe, medan mentol smak har 3,3 mg mentol per droppe.

Fiskare FRIEND hosta började med en flytande form först gjorts av apotekare James Lofthouse 1865 för fiskare som arbetar isländska vattnen. Den fasta godis formen skapades långt senare av Lofthouse i Fleetwood, Lancashire, England och finns nu i många olika smaker i över 100 länder. Mentol och eukalyptus presenteras i Fisherman s Friend hosta och dropparna finns i Strong, Extra Stark och Super Strong. Den sockerfria versionen av Fiskarnas FRIEND hosta droppe finns i smaker som citron, mynta och körsbär.

Halls hosta tillverkas av Cadbury-Schweppes. Den Halls märke av hosta droppe går tillbaka till 1930-talet. Den första hosta droppe, Halls Mentho-Lyptus, uppfanns av det brittiska företaget, Halls Brothers. Dessa hosta fanns tillgängliga i USA av 1950-talet. Liksom Vicks, den Halls etiketten identifierar också produkten som en "hostdämpande / muntligt bedövningsmedel." Den Halls Plus hosta droppe, släpptes 1990, har en sirap center. Sugar Free Halls infördes 1994 och många fler Halls hosta droppe variationer följde såsom Halls Defense Vitamin C hosta droppe i 1999 och en ny smak, Sugar Free Kiwi-Apple under 2006.

  • Mint är en populär smak ofta i hosta.
  • Hosta lugnar halsont och undertrycka hosta.
  • Vissa hosta innehåller eukalyptus.
  • Hosta kan bidra till att undertrycka hosta.