Vad är en Kiwano?

April 28

Om du är i producera avsnitt av din butik, och du råkar blick på en taggig, orange-virvlade frukt, kan det vara svårt att undvika din blick. Detta är den kiwano eller Kiwano, som först odlades i Afrika och nu börjar dyka upp i livsmedelsbutiker i USA. Du kommer förmodligen antingen älskar eller hatar denna frukt, om du är modig nog att ge det ett försök.

Frukten är liknande storlek till ett medium papaya, och är något ovalt, inte räknar sina spikar eller horn. Det kan inte skalas, så du måste åtminstone halvera Kiwano för att få en titt inuti. Du är i för en stor överraskning när du klipper denna melon öppen. Istället för att ha en färg som liknar dess yttre, är det inre köttet en djup, nästan dag-glo grönt. Frukten är översållad med frön, som kan vara något utmanande att ta bort.

När det gäller smak, har folk sagt det liknar en gurka, banan och en kalk blandas. Många har inget emot smaken, men gillar inte texturen. Det är något gelatinös eller geléliknande till fans, men de som inte bryr sig om den behornade melon kan kalla det brutto och slemmiga stället. Hur mycket du gillar det verkligen beror på din tolerans av texturen. Smaken är ganska mild och oförarglig.

Ett sätt att äta det som verkar fungera bra är att halvera melon och sedan skär den i "apelsin kil" skivor. Du kan använda en sked att ösa ut innehållet i varje wedge. Vissa kallar gurka smakar mycket uppfriskande och har föreslagit smoothies gjorda med en blandning av behornade melon och andra ingredienser. Kondense frukten skulle bidra till att minska negativ om dess konsistens, speciellt om den är blandad med andra ingredienser. Plocka ut fröna anges som den största utmaningen, eftersom de är så många. Vissa bara äta fröna med frukten.

En intressant tillämpning av Kiwano använder de hårda beläggningar som skålar, efter skopar upp köttet. Du kan fylla dem med fruktsallad, kiwano och kalk vaniljsås eller Kiwano sorbet. Vissa tycker bara utseendet på frukt och använda dem för enbart dekorativa ändamål. De något likna en benlös förhistoriska djur, och deras lysande orange svål är attraktiv. De kan hålla under lång tid utan kylning och kan användas i dekorationer mycket på samma sätt som kalebasser används, även om de inte kommer att pågå riktigt så länge som kalebasser.