Vad är en äggklocka?

June 12

God matlagning är inte bara om att få den typ och mängd av ingredienser rätt, men också om att få tillagningstiden rätt. Vissa människor får det rätt av instinkt. Andra behöver lite hjälp, som är där ägget kökstimer kommer in i bilden.

Egg timers ursprungligen fram för att korrekt mäta tiden för ett ägg matlagning. Eftersom det är praktiskt taget omöjligt att säga hur långt ett ägg tillagas från att titta på sitt skal, var det nödvändigt att ha någon typ av tid att berätta anordning. Ett ägg kökstimer håller en flik på den tid som krävs för att koka ett ägg.

Kocken kan ställa in tiden för en tre minuters löskokt ägg eller ett hårdkokt ägg i en längre tid. Den äggklocka börjar sedan räkna minuter till den tiden. När de tre minuter har gått, ger äggklocka ut ett larm för att berätta kocken att ägget är förmodligen gjort nu.

Bortsett från matlagning ägg, har dessa enheter nu hittat andra användningsområden. De används regelbundet för att ställa in och mäta krävs tid i stort sett alla typer av matlagning projekt. Många moderna kök applikationer som mikrovågor och ugnar har inbyggda timers.

Den tidigaste äggklocka var en sand timer. Innan moderna klockor kom, var sand timglas klockor som används i nästan varje uppgift som krävdes för att bli tidsinställda. En specifik mängd sand ned den övre reservoaren kunde exakt ange den specifika tid som hade gått.

Då, i mer moderna tider, kom den mekaniska egg timer, följt av den digitala äggklocka. Tillkomsten av Internet frambringat en mängd olika online ägg timers som kan köras på datorer och mobiltelefoner båda. Det är en enkel sak att hämta den nödvändiga ägget timer programvara.

Vissa ägg timers räkna upp de minuter medan andra räknar ner. Vissa ägg timers klarar av både räkna versionerna efter behov. Timerlarm kan anpassas till alla musikaliska fil val. I vissa enheter, när timern inte används, fungerar äggklocka som en vanlig klocka.

En annan populär äggklocka är den återanvändbara ägget perfekt timer. Detta är en ljus orange plastskiva med en skala som anges mjuk, medium och hårdkokt. Den placeras med äggen i en vattenfylld kruka. På värms, mörknar skiv färg och krymper längs markerade skalan. Från läget av färg krympning är det möjligt att avgöra till vilket stadium ägget har tillagats.

  • Egg timers är användbara när du förbereder kokt ägg.