Vilka är de olika typerna av yttre hemorrojder behandling?

September 15

Externa hemorrojder beskrivs som svullna vener som har utskjutande utanför ändtarmen. Ofta är de som orsakas av ett ökat tryck i den rektala kanalen. Ofta är de relaterade till förstoppning, en stillasittande livsstil, graviditet, fetma och andra villkor. Vanliga metoder för extern hemorrhoid behandling inkluderar kirurgi, varma och kalla behandlingar, Medicated krämer, och smärtstillande läkemedel. Patienter som lider av yttre hemorrojder måste ofta experimentera med en kombination av dessa behandlingar för att finna de metoder som fungerar bäst för deras speciella tillstånd.

En av de mest effektiva former av extern hemorrhoid behandling innebär att man använder operation för att avlägsna problemområdet. Ofta när hemorrojder har utvecklats till det stadium där de externt belägna, är operation ett av de enda sätt på vilka fullständig behandling kan garanteras. Innan företaget hemorrojder operation, patienter vanligen undersökas för att avgöra om de är kvalificerade kandidater för förfarandet.

En vanligare och mindre invasiv form av extern hemorrojder behandling innebär att man använder varierande temperaturer för att behandla sjukdomen. Med denna teknik, är patienter uppmanas att fylla ett badkar eller stor bassäng med vatten som är så hett som tolereras, och sitta den i minst 20 minuter. Uppvärmning av yttre hemorrojder på detta sätt medför en ökning i cirkulationen. När patienten avlägsnar sig själv från vattnet, bör han eller hon placerar en icepack som har rullats in handduken på området. Detta kan bidra till att minska inflammation och svullnad. Upprepa denna process av värme och kyla det drabbade området har visat sig vara extremt effektiv metod för extern hemorrojder behandling.

Vissa krämer, såsom hydrokortison krämer, är också ofta ordineras som en form av extern hemorrhoid behandling. Dessa krämer är vanligtvis effektiv inte bara för att minska irritation och svullnad, men kan också minska klåda i samband med hemorrojder. Men patienter som använder denna form av extern hemorrojder behandling bör uppmanas att undvika att använda det under en längre tid. Studier har visat att överanvändning av dessa krämer kan faktiskt göra symptomen på hemorrojder värre när den används under långa perioder.

Vissa läkemedel, såsom ibuprofen eller naproxen kan också hjälpa till med smärta och inflammation i samband med externa hemorrohoids. De bör tas varje fyra till sex timmar för bästa resultat. Patienter som inte upplever lindring med dessa mediciner kan kräva starkare, föreskrivna smärtstillande.

  • En uppblåsbar "munk" kan ge lindring till någon med en extern hemorrojder.
  • Krämer och salvor kan hjälpa behandla hemorrojder symptom.