Hur kan jag använda Jojobaolja för hårväxt?

June 18

Jojobaolja kommer från krossade frön av buske Simmondsia chinensis, som främst odlas i Mexico, Kalifornien och Arizona. Trots namnet är jojobaolja ett vax, inte en olja. Dess kemiska struktur gör det möjligt att tränga in och skyddar huden på din hårbotten och ditt hår, skydda den från skador från schampo, stylingprodukter och hår apparater. När du använder jojobaolja på håret, rengör det hårstrået och hjälper till att avlägsna uppbyggd från hårvårdsprodukter såsom schampo och balsam. En ytterligare fördel med att använda jojobaolja för hårväxt är att den tätar fukt in i hårstrået, vilket gör det mindre benägna att gå sönder.

Tillämpa jojobaolja till hår och hårbotten dagligen är ett populärt sätt att använda jojobaolja för hårväxt. Torrt hår är lättare skadad och benägna att gå sönder än ordentligt återfuktad hårstrån. Hålla din befintliga hår från att bryta eller utveckla kluvna hårtoppar gör det möjligt att nå sin maximala längd under sin naturliga livslängd.

Hårstrån som ens hårbotten producerar växa från små porer, eller folliklar, i hårbotten. Var och en av dessa folliklar producerar sin egen olja eller talg, din bodyâ € s naturliga fuktighetskräm för din hårbotten och hår. En uppbyggnad av rester på hårstrået stör förmågan av talg för att skydda ditt hår. För att använda jojobaolja för hårväxt, bör du använda olja på hela hårstrået. Detta gör den naturliga talg och jojobaolja för att samarbeta och hålla håret ordentligt återfuktad.

Regelbunden användning av jojobaolja tros förbättra funktionen av dina hårsäckar. Det unclogs hårsäckar när ens hårbotten producerar för mycket talg. När du inte producerar tillräckligt talg, den jojobaolja som appliceras på hårbotten tränger dina hårsäckar och hjälper till att ge näring åt roten till varje hårstrå. Utan detta ingripande, kan svaga hår dör och faller ut innan det är dags för kroppen att byta ut den.

En varm olja behandling är en gemensam strategi för att använda jojobaolja för hårväxt. Värme jojobaolja hjälper det försegla fukt in i hårstrået. Det jämnar också grova hår nagelband, ett problem allmänt känd som kluvna toppar. Den varm olja behandling tar inte bort spettet ändarna, men tätnings kluvna hårtoppar hjälper dig att förhindra ytterligare skador och brott. Du kan också använda jojobaolja för att öka hårväxt genom att blanda in det i din vanliga balsam, vilket ökar dess fuktgivande kapacitet.

  • Hot jojoba olja behandlingar hjälper behålla fukt.
  • Jojobaolja kan hjälpa till att skydda håret från skador orsakade av starka kemikalier och stylingverktyg.
  • Jojoba smör hårprodukter kan appliceras på ren håret att lägga fukt.
  • Jojobaolja kan skydda hårbotten från skador orsakade av schampon.
  • Du kan använda jojobaolja för att öka hårväxt genom att blanda in det i din vanliga balsam, vilket ökar dess fuktgivande kapacitet.