Vem är Rip Van Winkle?

May 20

Historien om Rip Van Winkle först dök upp i Washington Irvings samling, skissa bokar av den Geoffrey Crayon 1819. En av Irving mest kända karaktärer, var han en lat men älskvärd bosatt i en liten stad i Catskills i New York, som försvinner för 20 år efter att somna under ett träd. Omständigheterna kring sömnen initieras efter att han möter en grupp män i konstiga klänning som är förment spöken.

Rip Van Winkle hustru, Dame Van Winkle, är kanske den enda bosatt i den lilla holländska bosättningen i Catskills som inte gillar Rip. En sällskaplig vandrare, tillbringar han sin mesta tid att ta hand om allas verksamhet och kontakter, men hans eget, och som ett resultat, har hans egen egendom fallit i förfall. Dame Van Winkle är ofta mycket frätande mot sin man, och därför han söker tillflykt långa promenader genom skogen med sin hund, Wolf och hans pistol hängande på axeln.

Vid ett sådant utflykt, möter Rip Van Winkle en man som kämpar uppför backen med en kagge på ryggen. Även nervös att göra det, Rip går att hjälpa mannen med sin last och så småningom finner sig själv i sällskap med mer främmande män klädda i föråldrade holländska klänning. Dessa män, vad varken Rip, är spöken av Henry Hudson s män. Som de spelar en omgång käglor och fortsätt att dricka ur fatet, Rip Van Winkle smyger en smak av sin drink och fortsätter att bli full av det. Han vandrar sedan till ett träd där han somnar.

Vid uppvaknandet, gör Rip Van Winkle sin väg tillbaka till stan förväntar stryk från Dame Van Winkle. Han bär sitt gevär - nu rostig från ålder - ner för backen och inser hans hund har rymt. Men hungern tvingar honom att fortsätta på hemmet; när han når byn, börjar han inse staden har genomgått flera stora förändringar och folket i byn är klädd konstigt. Många av byborna passera honom klia sina hakor, som uppmanar Rip att göra detsamma. Det är när han upptäcker hans skägg har vuxit till 1 fot (0,3 m) lång och något om honom har förändrats.

Så småningom någon frågar Rip Van Winkle vem han är, och han svarar att han är en trogen föremål för kung George III, som möts med ilska, eftersom landet har under sin 20-åriga sömn, genomgått en revolution. Så småningom någon borgar för sin identitet och han tas in av hans nu-vuxen dotter, och trots de många förändringar - inklusive, till Rip nöje, döden av hans bitande hustru - han blir bekväm med sin nya rutin och blir en av de byäldste. Han är vän med den yngre generationen i byn; Dessutom blir han avundas HUNSAD män som önskar att de kunde fly sina fruar som han gjorde.