Vilka är de bästa tipsen för att göra en Virka Poncho?

July 7

När du gör en virkad poncho, finns det några tips som man kan följa för att se till att slutprodukten blir exakt vad crocheter har i åtanke. Använda rätt storlek garn, krok, och stygn kan avgöra om ett projekt visar sig perfekt eller oanvändbar. Att hitta en exakt, lätt att följa mönstret är ett måste för alla som är intresserade av att göra en virkad poncho, om inte crocheter är bekväm med att ändra mönster eller göra upp ett mönster av honom själv. Crocheters kan ofta hitta gratis exempelmönster och massor av kvalitet mönster i virkade tidskrifter och hantverksbutiker. Det finns också flera webbplatser som erbjuder gratis eller köpbara enskilda mönster tillgängliga för sjöfarten eller nedladdning.

Det finns ett stort urval av virkade poncho stilar som sträcker sig från enkla till avancerade projekt. En virkad poncho kan vara en stor nybörjarprojekt, på grund av den ofta enkel konstruktion som inte kräver vanligen passande ärmar eller en midja. Ibland kan dock komplicerade stygn vara alltför svårt för en nybörjare. En crocheter är mest sannolikt att bli framgångsrika välja ett mönster svårighetsgrad som är lämplig för hans eller hennes skicklighet, avancerade crocheters kanske föredrar en mer intrikat stygn medan nybörjare inte kan ha möjlighet att följa ett avancerat mönster.

I början av ett projekt, bör man göra en liten provkarta med hjälp av garn, krok, och sy han eller hon planerar att använda för resten av projektet. Merparten av tiden, mönster ger ett sätt att mäta huruvida det färdiga projektet kommer att vara rätt storlek baseras på antalet stygn som behövs för att fylla ett visst område. Till exempel kan ett mönster använda en mätare av tio maskor per 2 inches. Om tio stygn är mycket kortare eller längre än den rekommenderade mätare, kommer ponchon sannolikt vara för stor eller för liten. Om detta är fallet, kan en justera mätaren med hjälp av en annan tjocklek av garn eller en större eller mindre krok.

Tjockare garn har en tendens att lägga en tyngre utseende till poncho, och kan ge en illusion av en skrymmande kropp. När virka för en viss person, bör man ha i åtanke att personens kropp typ och välj vikten av garnet som kommer att vara mest smickrande. Ibland kan en virkad poncho kan ändras för att använda en tunnare eller tjockare garn, en större eller mindre krok, och en annan typ av stygn för att låna ut en skrymmande eller lättare silhuett. Detta är också viktigt att ha i åtanke när virka för en man, i vilket fall en feminin, lacy stygn kanske inte är lämpligt.

  • Garn för att virka.
  • Alla typer av garn kan användas för att göra en poncho.