Rengöring Corian

June 27

Corian, som granit eller marmor, kan komma i ett antal olika stilar och ytbehandlingar. Var och en av som kommer att kräva sitt eget unika sätt för rengöring och polering. Även om Corian är en underbart tålig och lätt att rengöra material, betyder det inte att du är fri från att behöva ta hand om det. Här är hur du kan ta hand om din Corain, oavsett hur det används, eller vilken typ av finish har.

Matt yta

Med matterat Corian rengörs oftast med varmt tvålvatten. Men för de tuffare fläckar kan du faktiskt använda rengöringsmedel som kan anses hård eller slipmedel, är det bästa sättet att få dessa fläckar för att behandla dem så som de visas. För de fläckar som du inte har kunnat komma i tid, använd en milt slipande rengöringsmedel och även en mild blekmedel för att desinficera ytan. För att uppnå en glans, helt enkelt polera ytan till en tråkig glans. Matt finish har inte lika ljus av en glans, så bli inte förvånad om du inte kan få din yta "super-glänsande."

Semi-Gloss Finish

Vid rengöring av halvblank yta flesta av samma metoder kan tas som du använde på matt finish. Men du kommer att vilja använda en mycket mild slip för de svåra fläckar. Som med högglansig finish, måste du hålla fast vid något som är mjukt, såsom en svamp, för att skrubba bort de envisa fläckar som inte vill komma upp lätt. För att öka glansen på denna typ av finish, polera ytan med en mjuk handduk tills det torkat och glänsande.

Högglansig finish

Till skillnad från när du rengör matt eller halvblank färdiga Corian när man försöker rengöra högglansig klar Corian lite mer försiktig. Du kan fortfarande rengöra och ta bort fläckar med hjälp varmt tvålvatten. Men till skillnad från de andra typer av avslut du behöver använda något lite mjukare att skrubba bort de fläckar. Använd en mjuk bomullstvättlapp eller ens en svamp, men ingenting som är mer nötande eftersom repor visas lättare i finish som är riktigt blanka. För att få räknaren tillbaka till en hög glans, men, måste du använda produkter som antingen godkänts av tillverkaren eller tillverkade speciellt för Corian bänkskivor.