Vad är Thoracoplasty?

June 27

Thorcoplasty innebär förkorta utvalda revben i bröstet. Det är ett ganska vanligt förfarande för personer som lider av skolios, eftersom det fungerar att göra revben puckel som orsakas av skolios mindre och mindre allvarliga. Vanligtvis kommer en patient genomgår thoroplasty efter att hon har genomgått den korrigerande förfarande för skolios. Thoracoplasty används också för att hantera lungsjukdom. Till exempel, om delar av brösthålan är smittade av tuberkulos, mykobakterier eller andra postpneumonic frågor, kan förfarandet vara en livräddande alternativ.

I skolios, kan thoracoplasty minska utåt missbildning som orsakas av ett revben puckel och därigenom förbättra det allmänna utseendet hos patienten. Dessutom kan ett revben puckel vara ganska smärtsamt, så att ta bort den kan minska eller lindra smärta i samband med tillståndet. Till exempel, om en patient upplever obehag när hon lutar sig mot baksidan av en stol, ta bort revben puckel kan hjälpa till att sänka nivån av obehag.

I allmänhet kommer en läkare att diskutera med sin patient där thoracoplasty kommer att vara på kroppen. Eftersom revbenen kommer att förkortas för att lindra smärta och lindra revben puckel kommer varje patientâ € s fall analyseras och övervägas. För skolios fall kommer mängden ribb bort beror på kurvan av ryggraden och svårighetsgrad och storleken på puckeln.

Det förvånande med den mänskliga kroppen är att ribban eller revbenen växa tillbaka och skapa en ny ribba eller ribbor över 3:58 månader tid efter thoracoplasty är klar. Den nya revbenet kommer att vara lika stark som tidigare revben, när läkningsprocessen är klar. Tyvärr, om krökningen av ryggraden fortsätter och förvärras, kan ribb puckel återvända. Följaktligen är det viktigt att behandla skolios, liksom avlägsna rib puckel.

Efter thoracoplasty, de flesta patienter bär ett stag för att skydda brösthålan från revbenen. Om du gör det kommer att hindra revbenen från gnugga mot de inre organen i bröstet och minska risken att vätska ansamlas i brösthålan, kräver en kista rör. I grund och botten, minskar stag chanserna för omedelbara komplikationer, även om det gör ingenting för att förbättra resultatet av operationen. Dessutom står den oskyddade bröstkorgen några faror från vardagliga aktiviteter. Självklart, om en traumatisk skada skulle inträffa, kan det skada bröstkorgen.

En patient som bestämmer sig för att gå vidare med det thoracoplasty förfarande bör räkna med att spendera 07:56 dagar på sjukhuset. Dessutom kan fullständig återhämtning ta flera månader. Det är viktigt att diskutera alla problem och åtgärda eventuella frågor med en ansedd kirurg innan de genomgick denna procedur.

  • I en thoracoplasty är utvalda revben förkortas.
  • Thoracoplasty är en vanlig behandling för personer med skolios.
  • En patient genomgår vanligtvis thoracoplasty efter att hon har genomgått den korrigerande förfarande för skolios.
  • Thoracoplasty kan användas för att hantera tuberkulos och andra lungsjukdomar.