Kombucha: Det sunda jäst dryck

July 27

Kombucha har blivit en populär jäst dryck som du kan hitta i hälsokostbutiker, yoga studios, och hantverksbryggerier. Det sägs ha många avgiftande egenskaper, och i små doser, är detta elixir full av gut-helande fördelar. Det stöd i matsmältningen, ökar din energi, och främjar tillväxten av friska tarmfloran.

Göra kombucha kräver övning, och du kan ha frågor efter att ha provat några recept. Här är några svar på vanliga problem:

Kombucha som är för söt eller för sur

Om din kombucha är för söt för att passa dig, lägga till mer bryggt och kyls te och fortsätta att jäsa. Om det är för sur, tillsätt lite mer socker och mer te och fortsätta att jäsa.

Kombucha som har floaty bitar i det

De bruna trådar i din kombucha är jäst som har bundna tillsammans efter att ha nått slutet av sin livscykel. Du kan välja att dricka dem, eller så kan du sila ut dem. Det är alla personliga preferenser. De andra flytande strängarna är bara din kombucha försöker skapa en ny scoby (Symbiotiska kolonin bakterier och jäst). Återigen, kan du dricka dem eller stam ut dem. De flyter ofta inom drink eller samla så sediment på botten av kärlet.

De typer av te, socker, eller vatten som ska användas för kombucha

Var experimentell med dina blandningar och smaker och se vad som passar din smak. Såvitt socker och sötningsmedel, vara äventyrlig. Melass, lönnsirap och agave sirap har alla varit kända för att arbeta i det förflutna, så försök vad du vill. Undvik att använda honung eftersom det innehåller bakterier som kan komma i konflikt med din kombucha kultur och kan orsaka mögel. Försök att hålla dig borta från starkt klorerat vatten. Filtrerad av destillerade vatten fungerar bäst.