Intag Landskaps Fotografier med en Canon EOS Digital Rebel XSi / 450D

October 22

Din Canon EOS Digital Rebel kan ta vackra landskapsfotografering. Med den perfekta landskap fotograferar är delvis subjektiv. Ta skärpedjup, till exempel: Du kan välja att ha alla element skarpt fokuserade, eller en enda förgrunds element med en mjukare bakgrund. Med några digitala fototips, men vet du nog att experimentera med detaljerna tills du kan skapa landskap som tar andan ur dig.

 • Skjut in bländarprioritet exponeringsautomatiken läge (Av) så att du kan styra skärpedjupet. Om du vill ha extrem skärpedjup, så att både nära och avlägsna objekt är skarpt fokuserad, välj en hög bländare värde eller använd Landskapsläge ( på funktionsväljaren). För korta skärpedjup, använd ett lågt värde.

  Om ljuset är svagt, kan kameran tvingas öppna öppningen i landskapsläget, minskar skärpedjup, att korrekt exponera bilden.
 • Om exponeringen kräver en lång slutartid (som med höga bländarsteg), använd ett stativ eller fast yta för att undvika oskärpa. Om slutartiden sjunker under vad man bekvämt kan handtag, använd ett stativ för att undvika bild-oskärpa kameraskakningar . Alternativt kan du alltid öka ISO-inställningen för att öka ljuskänsligheten, vilket i sin tur möjliggör en snabbare slutartid, också, men det alternativet för med sig risken för ökad bildbrus.
 • För dramatiska vattenfall skott, överväga att använda en långsammare slutartid för att skapa den "dimmig" look. Den långsamma slutar suddar vattnet, vilket ger en mjuk, romantisk utseende. Återigen, använd ett stativ för att se till att resten av scenen inte också oskärpa på grund av kameraskakningar.
 • Vid soluppgång eller solnedgång, bas exponering på himlen. Förgrunden blir mörkt, men du kan oftast ljusare i ett foto redaktör om det behövs. Om du baserar exponeringen på förgrunden, å andra sidan, kommer himlen blir så ljus att all färg ska tvättas ut - ett problem som du vanligtvis inte kan fixa i efterhand.

  I de avancerade exponeringslägen, kan du också experimentera med att möjliggöra Högdagerprioritet alternativ, som du gör via Anpassad Funktion 5, på Inställningsmeny 3. Den här funktionen kan hjälpa dig att behålla en del ytterligare skuggdetaljer utan blåser ut höjdpunkter.
 • För svala nattliga stads pics, experimentera med långa slutar. Givet att bilar eller andra fordon rör sig genom scenen, är resultatet neon spår av ljus.

  I stället för att ändra slutartid Manual "> manuellt mellan varje skott, försöka att ställa in hastigheten till Lampa. Finns endast i M (manuell) exponeringsläge, registrerar detta alternativ en bild så länge du håller ned avtryckaren. Så bara ta en serie bilder, hålla knappen nere för olika lång tid för varje skott. I Bulb-läge, kan du också överstiga det lägsta (långsammast) slutartid på 30 sekunder. Observera att i Bulb-läge, visar kameran förfluten inspelningstid på bildskärmen.
 • För bästa belysning, skjuta under de "magiska timmar." Det är termen fotografer använder för tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen, när ljuset avges av solen är mjuk och varm, som ger allt det vackra, värmde försiktigt look.
 • I knepigt ljus, fäste exponeringar. Gaff betyder helt enkelt att ta samma bild på flera olika exponeringar för att öka oddsen att åtminstone en av dem kommer att fånga scenen på det sätt du föreställa. Alternativexponering är speciellt bra i svåra ljussituationer såsom soluppgång och solnedgång.

  Kameran erbjuder automatisk exponeringsvariation när du fotograferar i de avancerade exponeringslägen.