För seniorer: Hur Fråga en eBay Säljare

October 21

En eBay säljaren är skyldig att beskriva objektet ärligt och i detalj. Du kan be en eBay säljaren en fråga om den inte besvaras artikelbeskrivningen eller på bilderna tillhandahålls.

Att fråga en säljare en fråga, klicka på Ställ en fråga länk i Säljaren Info rutan. Du kommer då till en sida som har länkar på vanliga frågor. Klicka på frågan som matchar din fråga och se om det har blivit besvarad. Om inte, klicka på Kontakta säljare länken.

För seniorer: Hur Fråga en eBay Säljare

När du klickar på Kontakta säljare länk, en form som visas. Välj den typ av frågor du har och sedan skriva dina frågor i meddelandeområdet. När du är klar klickar du på Skicka.

För seniorer: Hur Fråga en eBay Säljare

Räkna med att höra tillbaka från säljaren inom en dag. Om det tar säljaren mer än en dag eller två för att svara (om det inte är under helgen - eBay säljare har rätt till lite vila), och du får ingen förklaring till förseningen, tänka två gånger innan beskjutningen ut dina pengar.

Var noga med att ställa alla frågor du har innan du bjuder. Om du väntar med att ställa frågor förrän efter du har vunnit objektet, kan du fastnar med något du inte vill. Dubbelkontroll kan spara ve och krångel senare. Om du gör ett köp och se själv att säljaren felaktigt objektet i beskrivningen, har du rätt att begära att returnera varan eller få pengarna från PayPal.

Om du köper objektet och upptäcker att du förbisett en detalj i beskrivningen, då säljaren inte är skyldig att ta tillbaka varan. Om det är säljarens fel och säljaren kommer inte ta tillbaka objektet, kanske du kan ansöka om återbetalning via PayPals köparen skydd.

Du kommer ofta att stöta auktioner som har orden Reserve inte träffat bredvid budbeloppet. Genom att placera en reserv på auktionen, säkerställer säljaren att objektet inte säljer förrän budgivningen når den mystiska reserv figuren. Poängen med reservatet är att skydda säljarens investeringar och attrahera kvalificerade anbudsgivare, inte slösa din tid. Om du bjuder på en reservprisauktionen var inte rädd för att maila säljaren och fråga vad reservatet är. Ja, reserver oftast hålls hemliga, men det finns ingen skada i att fråga - och många säljare är glada att berätta.