Vad är det som utmärker jugend Möbler?

August 7

Art nouveau möbler kännetecknas generellt av fint böjda linjer och blommotiv. Denna typ av möbler har ofta inga raka linjer alls. Stol ryggar och bordsben kurva graciöst utåt, ofta skär med dekorativa tvärstycken. Möbeltyger täcker jugendmöbler är oftast slitstarka och lyxig, allt från brokader och läder till linne och sammet. Artister uppnår vanligen intrikata carving och graciösa kurvor i jugendmöbler med hjälp tropiska träslag.

Möbler och konst i allmänhet, började trend mot sömlösa valv och elegant ballooned stol ryggar i 1880-talet. Bokstavligen betyder ny konst, började art nouveau i Wien, där det snabbt vunnit popularitet och svepte över resten av Europa, däribland Belgien, Frankrike, Spanien och Tyskland. Pieces kombinerar reserv elegans japansk inredning med gotiska extravagans blev mycket eftertraktade, trots deras höga priser. Varje del av art nouveau möbler var handgjorda och original, men konstnärerna använde stor omsorg för att se till att matsalsmöblemang matchas så nära som möjligt.

Inte nog jugendmöbler skyr raka linjer, den också innehöll mycket bokstav tolkningar av naturlig skönhet. Rosetter och curling vinstockar prytt ofta kanterna på stol ryggar och möbelben. Fåglar, främst duvor och sparvar, bevingade ofta sin väg runt kanterna på borden och skrivbord. Till skillnad från gotiska sniderier, art nouveau djuren inte stel eller stiliserade. Snarare matchade de sina levande motsvarigheter så nära som möjligt.

Även mycket svårt att rista, lövträd bevisade de bästa materialen för att göra jugendmöbler. Shaping tog mycket lång tid, men träslag som valnöt, ek och teak håller sin form nästan obegränsat gång konstnärer twist, tälja, och ånga dem i rätt form. Tätheten av lövträd, dock innebär i allmänhet att ett enda misstag kräver konstnären skrapning den biten och börjar igen.

Sådan högt prydnads möbler kunde inte gå nakna, så artisterna brukar kallas den viktorianska klädseltekniker till pad sätena för enstaka stolar och soffor. Kraftigt broderade brokad, gobeläng tyg, mohair, och läder var bland de dyraste, hårdast bär alternativ. Många färger av sammet, linne och damasttyger fanns också. Tygerna kunde tuftade eller slät och populära färger varierade från djupa ädelstenstoner till mjuka mauves och krämer.

Medan skönhet och nåd jugendmöbler var populärt på den tiden och är fortfarande uppskattas av människor i dag, gjorde trenden inte sista. Med första världskriget vid horisonten 1919, var detta stil stor del avsatt för billigare, massproducerade bitar. Vissa spekulerar i att en värld i krig helt enkelt inte hade råd original, handgjorda möbler i stor skala.

  • Art noveau har ofta växt och blommotiv.