Vad är Guarana Tea?

October 11

Guarana te är en typ av örtte gjort med marken upp frön av guarana bär. Föreningen guara, som finns i te, anses nästan identisk med koffein, och ibland i andra produkter såsom energidrycker. Många hälsofördelar är förknippade med konsumtion av guarana te, särskilt förbättra kognitiva funktioner och främja matsmältningen. Negativa biverkningar liknar de som förknippas med att konsumera för mycket koffein.

Den guarana anläggningen är en buske hemma i Sydafrika, vars bär innehåller ett ämne som heter guaranin. Denna förening är också hittas i frön av dessa bär, eftersom fröna anses vara den mest värdefulla och mest använda delen av anläggningen. Den stimulerande egenskaper i guaranin anses mycket liknar de som finns i koffein, om inte identiska. Några vetenskapliga källor faktiskt skilja ingen skillnad mellan guaranin finns i guarana te i motsats till koffein som finns i typiska svart, grönt, oolong, eller mate te.

Till skillnad från många örtteer, är frön av guarana anläggningen används för att brygga guarana te, istället för att använda någon löv, kvistar, stjälkar, eller blommor från anläggningen. Sådana frön krossas och läggs till kokande vatten till branta för cirka tio till femton minuter. Mjölk kan tillsättas till den färdiga produkten för att leverera en krämig konsistens, och teet är ofta sötad med antingen socker eller honung. En typisk kopp guarana te har något mer guaranin i det än mängden koffein som finns i en typisk kopp svart te. Guarana te är populärt konsumeras i Sydamerika.

Det finns många andra upplevda fördelar med att dricka guarana te förutom sina stimulerande egenskaper. Det kan minska risken för allvarliga migrän, avvärja depression, fungera som en sexuell stimulant, och främja vissa digestve systemet fördelar, trots att guaranin är ett diuretikum. Te kan också öka energi och bekämpa vissa kognitiva funktionsnedsättningar. Vissa källor uppger att det är också populärt förbrukas för fettförbränning och viktminskning, men sådana påståenden har ännu inte stöds av det vetenskapliga samfundet.

Som är typiska med att ta in för många koffeinhaltiga drycker, dricker för mycket guarana te kan också ha negativa biverkningar. Ångest, skakningar, hjärtrusning, och en frekvent behov av att urinera kan uppstå på grund av överkonsumtion. Det rekommenderas att gravida kvinnor undvika att konsumera detta te, tillsammans med normala koffeinhaltiga te, kaffe, läsk eller energidrycker. Vissa energidrycker innehåller guaranin i tillägg till standard koffein.

  • De koffeinliknande egenskaper guarana te gör det en populär dryck i Sydamerika.
  • Den guarana anläggningen är en buske hemma i Sydafrika.
  • Det rekommenderas att gravida kvinnor undvika att konsumera guarana te, tillsammans med koffeinhaltiga läskedrycker.
  • Guarana te görs från grunden frön av guarana bär.
  • Till guarana te, är de krossade fröna syrad av kokande vatten.
  • Guarana te innehåller guaranin, en förening som är nästan identisk med koffein och orsakar samma effekter.