Realistisk budget Kategorier

January 5

Ditt mål i budgetering bör vara något i stil med en plan som hjälper dig spendera dina pengar hur du vill i stället offra den till passerande nycker. Att göra en budget som lyckas kan vara skrämmande, men ett sätt att göra det lättare är genom att skapa budgetposter som är vettiga. Budgetkategorier är de delar av din budget där du delar dina pengar, till exempel "matvaror", "inteckning betalning," eller "underhållning." För organisatoriskt sinnade eller de som önskar att de var - och om du gör en budget, som förmodligen innebär att du - det kan vara oerhört frestande att overcomplicate en ny budget. Motstå frestelsen!

Till exempel är det onödigt att ha en separat kategori för varje objekt du köper ("salladshuvuden", "skosnören," och så vidare). Nästan säkert en sådan minut budget skulle bestå av hundratals kategorier och kräver enorma sträckor av planeringstid. Förutom att vara en smärta för att skapa, skulle en sådan budget binda din ekonomi och ta bort din flexibilitet, vilket är ett annat sätt ställer dig upp för misslyckande.

Det är bättre att skapa allmänna kategorier som inte är alltför bred, men inte för smal. Hellre än att sätta exakta och specifika förväntningar på nivån av produkten (jag kommer att spendera fyra dollar och femtiotre cent på hamburgare och inte ett öre mer), försöka ställa ditt mål efter dina behov och resurser (jag behöver mat för att hålla mig genom de kommande tre veckorna, och jag kan spendera ungefär en hundra dollar).

En användbar idé för att hitta en gyllene medelväg mellan att vara en slav, antingen till din budget eller dina cravings är att ge allt som kommer i form av en proposition (avbetalning, bil betalningar, skolundervisning, etc.) en egen kategori, men till skapa allmänna kategorier för mindre saker med osäkra priser. De större, inställda kostnader kommer att ge din budget en känsla av stabilitet och detalj utan att du spendera timmar böjd över dina siffror och kvitton. Att hitta en medelväg som fungerar för dig kan ta lite experimenterande, men det är okej. Gör inte avskräckt om det tar några försök. Gör din budget en väloljad maskin snarare än en hunk av skräp, och kom ihåg, en gång i budget blir en börda, det är avsett för misslyckande.