Vad är Wish Fulfillment?

November 1

En enkel definition av önskan uppfyllelse är handlingen att glädjande en önskan, men det kan också definieras i både psykologi och psykoanalys villkor. Vanligtvis innebär önskan uppfyllelse drömma och dagdrömma, eller fantiserar. Ibland vissa neurotiska symtom som vanföreställningar eller hallucinationer, kan vara närvarande. Ofta intentioner och motiv, liksom drömmar och dagdrömmar, relaterade önska uppfyllelse är relativt riskfri. I vissa fall är ond tro självbedrägeri inblandade och kan orsaka personen problem.

Lekmän kan tänka önskan uppfylls som en term som används för att beskriva handlingen att tillfredsställa en önskan genom att hänge sig åt denna önskan i drömmar eller dagdrömmar. Till exempel kan en person dagdrömmer eller fantisera om relationer, möten, eller materiella föremål som han vill. Han kanske dagdrömma om hur hans liv skulle förändras om han hade ett nytt jobb, eller han kan fantisera om att gå på dejt med en kvinna han gillar. Vissa människor fantisera om hur det skulle vara vilja ha en ny bil, ett större hus, eller dyra smycken. Ofta människor drömmer om dessa önskemål, som inte har någon medveten kontroll över motivet eller händelser i drömmarna.

Psykologi presenterar en liknande definition. Ändå tillägger psykologin att människor också kan släppa känslomässiga spänningar under dessa drömmar eller dagdrömmar, eller presentera neurotiska symptom. Dessa neurotiska symptom kan likna vanföreställningar eller ens hallucinationer.

När dagens psyko handlar wish uppfyllelse, det ser på motiven för drömmar. Generellt är dessa motiveringar relaterade till omedvetna önskningar att både ego och överjaget finner oacceptabla pga skuldkänslor eller restriktioner på människor från samhället. Sigmund Freud, den välkända neurolog som grundade psyko i slutet av 1800-talet, tog idén om önskningar och fantasier ett steg längre och trodde att drömmar är försök att lösa konflikter. Dessa konflikter kan resultera från något som hände nyligen, eller något som hände för länge sedan.

Generellt vill uppfyllelse genom dagdrömmar, fantasier, och regelbundna drömmar är ofarliga. Detta kan vara särskilt sant av drömmar, under vilken personen inte har någon kontroll. Men när ond tro självbedrägeri är involverad i wish uppfyllelse, personen ignorerar varje argument eller bevis som motsätter önskan. Han kanske till och med övertyga sig om en "sanning" som inte är faktiskt sant, för att frigöra sig av kunskapen om sitt eget bedrägeri. Sådan självbedrägeri oftast studeras tillsammans med tron-formation, underhåll och avveckling av etik tro, och kan bidra till de vanföreställningar och hallucinationer som kan åtfölja önskan uppfyllelse.

  • Psykologiska teorier tyder på att människor släpper känslomässiga spänningar samtidigt dagdrömmer.
  • Dagdrömmar är normalt involverad i wish uppfyllelse.
  • Sigmund Freud, grundare av psykoanalys, kopplat önskan uppfylls till drömmar och omedvetna önskningar.
  • Folk drömmer ofta om önskningar, som inte har någon medveten kontroll över motivet eller händelser i drömmarna.