Vad är Cracked Vete?

September 15

Sprucken vete är en veteprodukt tillverkad av hela råa vetekärnor som är krossade eller skurna i mindre bitar. Det finns ett stort antal användningsområden för detta livsmedel, och det gör en populärt kosttillskott i många kulturer. Många livsmedelsbutiker löper spruckna vete, vilket bör förvaras i ett svalt och torrt tills användning så att den inte härsknar. Om den inte används inom ett år, bör vetet kasseras.

En liknande produkt, bulgur, görs också genom krackning vetekärnor. Bulgur, emellertid, är tillverkad av vetekärnor som ångas och rostade innan sprickbildning, så att de utvecklar en rik, nötaktig smak. Bulgur kräver också minimal matlagning, eftersom det redan är delvis tillagad. Sprucken vete, å andra sidan, använder hela rå vete bär. Många andra typer av spruckna korn är också tillgängliga för användning i olika recept och djurfoder.

Eftersom spruckna vete är tillverkad av hela vete bär, bär den en hel del näring och fiber eftersom den innehåller fiber och näringsrika yttre kli och groddar av vetet. Av denna anledning är det ofta läggs till goda kostvanor, särskilt de äts av människor som är oroade över hjärthälsa. Andra hela knäckt korn kan användas också, för variation i smak och näring.

Det finns ett brett spektrum av användningsområden för spruckna vete. Många människor använder det som bas, som couscous, servering grönsaker eller kött vid sidan om. Den kan också användas i spannmåls pilafs, och många recept för multi-grain pilaff uppmaning till spruckna vete, eftersom det är fluffig och smakrik. Många inkluderar även i flera grovt bröd, pannkakor och andra spannmålsprodukter rätter. De krossade veteberries kan blötläggas eller delvis kokta när de ingår i recept som bröd, för att se till att de är helt kokta när maten serveras.

Som med alla kärnor, bör spruckna vete tvättas före användning, för att avlägsna återstående smuts och andra föreningar som kan ha fastnat på vete under odling, förädling och sjöfart. Det enklaste sättet att göra detta är att mäta vetet ut i en finkornig durkslag, rinnande vatten över den och försiktigt röra den med en spatel eller för hand för att se till att varje korn tvättas. Blötläggning den tvättade vete kommer också att göra det tillagas snabbare. Vissa människor gillar att sätta korn på att suga när de lämnar huset på morgonen, så att de kommer att laga snabbt vid middagstid. Kokta vete kan lagras i en tät behållare under kylning under flera dagar för användning i sallader, pannkakor och andra livsmedel.

  • Sprucken vete är tillverkad av hela vete bär.
  • Vete öron tillsammans med en liten hög med vetekärnor (även känd som veteberries).
  • Sprucken vete kan användas för att göra många typer av bröd.
  • Sprucken vete innehåller fröet till vete kärnan.
  • Solnedgång över ett vetefält.