Vad är en vevaxel remskiva?

September 12

Den vevaxelremskiva fästs på motorns harmoniska balanse och driver motorns tillbehör med hjälp av ett gummiband eller system av remmar, beroende på år och typ av fordon i fråga. Före mitten av 1980-talet, de flesta fordon som tillverkas i världen använde ett system av kilremmar att driva en motor komponenttillbehör. Sedan dess har en enda bälte som kallas en serpentin bälte drivits av vevaxelns remskiva och riktat ström till alla system i motorrummet. Medan en serpentin-typ vevaxelremskiva tillverkas med en yta kan köra enda bälte, använder en kilrem systemet en vev remskiva kan driva en till fyra kilremmar.

Standarden fordons motorn är utrustad med remdrivna funktioner för att ge betalt för det elektriska systemet, kylvätskecirkulation för motorn och värmesystem och hydraultryck för styrservosystemet. Valfria remdrivna komponenter är kylkompressorn och tunga hydrauliska pumpar för pickup lastbilar och dragfordon samt kompressor enheter för högpresterande fordon. Alla dessa komponenter avdrives på vevaxelns remskiva. Vissa fordon använder också vevaxelremskiva att utlösa tändsystemet med flygande magneter monterade på eller i trissan.

Motorns vevaxel är tillverkad av mycket tung gjutjärn i de flesta fall och massivt stål i mycket högpresterande motorer. Vevaxeln tryne måste göras mycket stark för att motstå påfrestningen av att placera vevaxelremskivan och stressen som skapas från att köra alla de komponenter bort av denna enda remskiva. Om vevaxelns remskiva fick vingla, skulle remmarna eller bälten lätt kastas bort av remskivan och komponenterna beroende på driveffekt av remskivan skulle misslyckas. Lyckligtvis är de fabrikslager fästen och gänglåsning vätskor vanligen helsäker och vevaxelns remskiva förblir normalt åtdragna och på plats under hela fordonets livslängd.

Medan vevaxelremskivan snurrar på varv som är lika med den hos den gående motorn, är de olika remdrivna komponenter roterar med hastigheter mycket snabbare i de flesta fall än motorns hastighet. Detta åstadkommes genom alternerande de olika linskivor storlekar med olika stora remskivor för att ändra slutlig utväxling till en mer produktiv komponent körhastighet. Genom att placera en mängd olika storlek remskivor på motorkomponenterna, kan varje komponent sväng vid en annan hastighet samtidigt förvandlas av samma drivhjulet på vevaxeln.

  • Motorns vevaxel är tillverkad av mycket tung gjutjärn i de flesta fall och massivt stål i mycket högpresterande motorer.