Vad är en China Doll växt?

September 9

En China Doll anläggning, som är känd botan som Rumsasksläktet Sinica och mer allmänt som Serpent träd eller Emerald träd, är en vintergröna träd från Katalpaväxter familjen. Det är hemma i Kina, Taiwan och vissa andra delar av Asien, men har möjlighet att frodas i andra delar av världen också. Det är populärt som en attraktiv trädgård och krukväxt.

Anläggningen har en delikat utseende, med en smal stam och grenar, och glänsande gröna blad; bladen är dubbel parbladiga och tillsammans, ge anläggningen en fjäderlätt utseende. Den China Doll fabriken är en snabb odlare, men uppenbarligen finns det en skillnad i sina tillväxttakt när planterade i en kruka inomhus och när planterade i marken utanför. Kina Doll krukväxter kvar buskar, men de som planterats utanför kan bli upp till (9,144 m) 30 meter hög och producerar vita eller gula blommor; blommorna är trumpetformat och är inte i allmänhet produceras i krukväxter. Anläggningen kan beskäras och trimmas för att hålla det på en viss höjd eller för att ge det en specifik form.

Efter blomningen, producerar China Doll anläggningen frökapslar; Dessa pods samlas, torkas och sedan brutit öppna för att samla frön. Att propagera nya anläggningar, är frön sådda, får gro och sedan de unga plantor transplanteras. Det är också möjligt att sprida en China Doll växten genom sticklingar, även om detta kan vara lite svårare.

De sticklingar måste vara gröna stjälkar och ca 3-6 inches (7,62-15,24 cm) i längd. De är planterade i en rik potting mix som sedan täcks med en plastfolie eller påse, och plasten är fast på plats med ett snöre eller ett gummiband. Plasten kommer att behålla fukt och luftfuktighet som stickling kräver att växa och utvecklas till nya anläggningar. De sticklingar bör placeras i ett område där de får adekvat, men inte för mycket direkt solljus.

Såvitt underhållsbehov går, kan China Doll anläggningen vara ganska petiga. Det behöver massor av solljus och vattning, men vissnar eller kasta sina blad om det blir för mycket av heller. Det kan inte hantera väl med plötsliga temperaturförändringar. Detta är också en växt som inte verkar uppskatta någon röker runt den.

Anläggningen är känslig för sorgmyggor, spinnkvalster, mjöliga buggar och vita flugor, och kommer behövde behandlas med bekämpningsmedel regelbundet. Anläggningen kräver inte att befruktas för ofta; en eller två gånger i månaden brukar räcka. Använda organiska bekämpningsmedel och gödningsmedel kan vara en bra idé ur hälsosynpunkt.

  • Den China Doll anläggningen är hemma i Kina, Taiwan och andra delar av Asien.
  • Den China Doll anläggningen är mottagliga för svamp knott och andra skadedjur.