Vad är Fill Rate?

September 8

Lagerhantering innehåller flera uppgifter och aktiviteter som centrum på en companyâ € s varor till salu. Fyllnadsgraden representerar en companyâ € s förmåga att möta nuvarande efterfrågan med inventering på handen. Revisorer och chefer är vanligtvis ansvarig för att avgöra hur mycket inventering är nödvändig för att ha till hands vid alla tillfällen. Ett lager inträffar när fyllningshastigheten överskrider aktuell inventering. Detta inträffar när ett företag inte har tillräckligt med produkter till hands för att möta konsumenternas efterfrågan.

Många olika formler finns för att beräkna lagerfyllnadsgrad. En närbesläktad inventering formel är säkerhetslager beräkningen, som representerar beståndet hålls på plats för att mildra eller eliminera lager outs. Företag använder dessa tekniska matematiska formler för att utröna hur denna ränta kan jämföras med säkerhetslager beräkningen. Informations bitar som behövs för att slutföra säkerhetslager och fyll ränta formler inkluderar ledtid, logistik, lageromsättning, och andra data specifika för companyâ € s inventeringen. Företag beräkna vanligtvis dessa formler på en månad eller kvartal.

En grundläggande formel för inventering fyllnadsgrad är att omvandla säljs till en procentsats från varor till hands varor. Till exempel, lagerför ett företag 100 widgets till salu; under de kommande 30 dagarna, säljer företaget 73 widgets. Den companyâ € s inventering fyllnadsgrad är 73 procent. I huvudsak formeln betyder väldigt lite på egen hand. Det ger upphov till de mer tekniska inventerings formler som ger mer information om säkerhets lager, logistik, och andra faktorer som påverkar en companyâ € s inventeringen.

Redovisnings förhållanden kan också spela en roll i beräkningen denna takt. Dessa inkluderar lageromsättningshastighet och lagerperiod. Lageromsättningen berättar ett företag hur många gånger varje år ett företag säljer genom hela sitt lager av lager. Den grundläggande formeln är att dela genomsnittligt lager i kostnad för sålda varor; hitta genomsnittligt lager, lägg till början inventeringen till sinande inventering och dividera med två. En hög siffra indikerar företaget säljer via sin inventering flera gånger om året, som kräver höga lagernivåer för att säkerställa en god fyllnadsgrad.

Inventering perioden är antalet dagar av inventeringen närvarande till hands. Detta hjälper ett företag arbeta sig in i lagerfyllnadsgrad formel. Inventeringen perioden formel är genomsnittligt lager dividerat med kostnad för sålda varor, med genomsnittligt lager varelse börjar inventering plus slutar inventering dividerat med två. En hög kvot indikerar ett företag har flera dagars inventering till hands till salu. Det innebär att säkerhetslager bör vara högre.

  • Fyllnadsgraden representerar en companyâ € s förmåga att möta nuvarande efterfrågan med inventering på handen.