Vilka är de olika typerna av överlåtelse Kostnader?

September 17

Överlåtelsekostnader är i grunden de olika avgifter i samband med köp och försäljning av fastigheter. Dessa kostnader kan variera beroende på platsen för transaktionen och den typ av egendom eller äganderätten som överförs. I allmänhet är dock överlåtelsekostnader inkluderar uppläggningsavgifter, avgifter bedömning, juridiska kostnader och administrativa kostnader.

Uppläggningsavgifter inkluderar avgifter normalt tas ut av ett företag eller bolag att ställa upp och slutföra transaktionen. I vissa fall kan detta vara en avgift som betalas till ett överlåtelse företag att hantera transaktionen, medan det i andra fall kan det vara en avgift som betalas till en låneinstitutet eller bank. Till exempel, om en individ är att köpa ett hem och säkra en inteckning, kan inteckning företaget ut en avgift för att reservera och administrera fonderna. I det fallet är dessa avgifter ibland kallas lenderâ € s avgifter. Om uppläggningsavgifter betalas i förskott, är de ofta klassificeras som bokningsavgifter.

Om en transport innebär överföring av egendom, t.ex. mark eller ett hus, de överlåtelsekostnader ingår oftast vissa avgifter bedömnings. Dessa avgifter inkluderar kostnader för att erhålla en fastighet bedömning, undersökning och kontroller. Beroende på vilken typ av egendom och de särskilda regler och förordningar i det område där befordran sker, kan olika typer av inspektioner eller undersökningar krävas. Till exempel, om en individ att köpa ett hem i delstaten Florida, en termit kontroll kan krävas, men om en person köpa ett hem i Maine, kanske den inte. Som ett resultat av de olika behörighetskrav, avgifter bedömnings varierar ofta.

Rättsliga avgifter är ofta en del av överlåtelsekostnader. Dessa avgifter kan också variera mycket, beroende på läge och typ av transaktion. I allmänhet, de täcker olika juridiska aspekter av transaktionen, såsom fastighets sökningar, notarie avgifter, dokumentgranskningar och arkivering eller registreringskostnader. Till exempel, om överlåtelsen omfattar försäljning av ett hus, en titel ökning måste utföras, och den nya dåd måste registreras. Dessa processer kostar pengar, och dessa kostnader skulle ingå i överlåtelsekostnaderna.

Slutligen administrativa kostnaderna ofta ingår i överlåtelseavgifter. Dessa avgifter inkluderar diverse och oförutsedda utgifter, såsom portokostnader, kopieringskostnader och eventuella out-of-pocket utbetalningar. Ibland är dessa kostnader som ingår i arrangemanget eller lenderâ € s avgifter. Många gånger, men de ingår som separata kostnader och kommer att variera i hög grad beroende på vilken typ av transaktion. När administrativa kostnader ingår i kostnaderna för överlåtelse bör personer som är inblandade i transaktionen förses med en tydlig redogörelse av dessa kostnader för att säkerställa de särskilda avgifterna har inte inbegripna någon annanstans.

  • I fast avgift överlåtelse erbjuder advokat tjänster för en fast avgift, baserad på försäljningspriset av hemmet.
  • Vid en stängning, finns det vanligtvis en hel del pappersarbete för även de enklaste av inköpen, även om ingen inteckning eller antagande om inteckning är inblandad.