Göra enkla investeringsval

September 13

Alla dina pengar beslut innebär att bestämma dig om var att investera dina surt förvärvade pengar. Tusentals val finns, men du kan skära den siffran ner till bara fem grundläggande investeringsmöjligheter:

  • Alternativ. Denna investering Området omfattar en trasa-påse med prylar. För vissa människor, alternativa investeringar koncentreras på objekt som du kan fysiskt hålla, såsom konstverk, fina viner, veteranbilar, antikviteter och frimärkssamlingar. Du tar en stor satsning på smak och mode - och du förmodligen inte kommer att kunna lösa in snabbt.

    Men för allt fler människor, alternativ menar hedgefonder, som är ungefär lika esoterisk som investering får. Enkelt, du lämnar över dina pengar till chefer som, med krok eller skurk, hoppas att öka den. Du kan också räkna råvaror - naturtillgångar allt från vete till koppar - som alternativ. Dessa handlas på specialistutbyten.
  • Obligationer. Ett börsnoterade obligationsmarknaden är i grunden en IOU utfärdats av regeringar eller företag. Obligationsemittenter lovar att betala en fast inkomst på angivna datum och att återbetala beloppet på certifikatet obligationen i sin helhet på en bestämd dag i framtiden. Med andra ord, du betalar regeringen, säg, Storbritannien £ 100, och finansministeriet lovar att ge dig UK £ 5 per år under de kommande fem åren och din Storbritannien £ 100 tillbaka om fem år. Bond priser kan gå upp och ner mellan fråga och slut payback.
  • Kontant Det säkraste -. Ditt första UK £ 50.000 i någon bank eller hypoteksinstitut skyddas av ett regeringsstödda garanti. Du kan investera i en gren, på nätet, eller per post eller telefon. I allmänhet, ju längre du är beredd att låsa upp dina pengar, desto högre ränta du får på din insättning. Så det är ofta en tillgång kontra ränte val.
  • . Property Fastigheten man bor i är förmodligen din största finansiella projekt - förutsatt att du inte hyra det från någon. Fastighet utanför ditt hem kan också vara en god investering - men bara om du kan ta en tidsperspektiv och faktor i kostnader såsom räntor, försäkring och reparationer mycket lång.
  • . Aktier Aktier är vad de säger att de är - en liten del av ett större sammanhang. Att köpa aktier - även känd som aktier - ger dig partiell och förmodligen oändligt ägandet av ett företag. Andelar gå upp och ned - ofta av stora mängder i en kort tid. Och om du tillbaka ett dåligt sällskap, kommer du nästan säkert förlora alla dina investeringar.