Hur blir jag en serveradministratör?

August 21

För att bli en serveradministratör, en kombination av formell och informell utbildning samt specialiserad erfarenhet är nödvändig. En kandidatexamen i informationssystem teknik eller datavetenskap är en bra utgångspunkt. Många personer som så småningom blir serveradministratörer tenderar att skaffa sina kunskaper genom självstudier. Certifieringsprogram är tillgängliga för specifika typer server; dock direkt erfarenhet vanligtvis behövs också.

Liksom många karriär områden, finns det inte nödvändigtvis ett sätt att bli en serveradministratören. Vissa kandidater håller ett intresseföretag grad i ett närliggande område, men har fått värdefulla erfarenheter inom datorindustrin. De kan ha börjat i nybörjar positioner som främst behandlas felsökning nätverk eller programvara teknisk support. Andra slutföra en fyraårig examen i dator informationssystem, medan ett fåtal utvalda ens gå på för att få examen grader i ämnet.

Förutom en formell examen, det finns många certifieringsprogram som ger specialiserad utbildning för särskilda typer av servrar. Certifiering är ett av de steg som många tar för att få ett jobb som serveradministratör. Det visar en viss nivå av expertis och specialisering som kan hjälpa till att ställa en individ från andra kandidater till jobbet. Vissa individer slutföra sina certifieringsprogram medan du arbetar i en lägre position i nivå med ett företag inom databranschen. När de har certifierats, de använder sina nya kvalifikationer för att ansöka om serveradministratörs positioner inom företaget de närvarande arbetar för.

Några av de färdigheter som krävs för att bli en serveradministratör inkluderar möjligheten att felsöka och diagnostisera problem med programvara. Eftersom servrar är i huvudsak program som styr och hantera hårdvaran inom ett nätverk, bör kandidater kunna undersöka mjukvaruapplikations fel och bestämma potentiella resolutioner. Positioner som specifikt behandlar felsökning nätverk, även om de är kundsupport tekniker roller, erbjudande förberedelse mot att bli en serveradministratör.

För att bli en serveradministratör kandidater ofta tenderar att dras mot en typ av serverplattform. När de har bestämt vilken typ av hårdvara och mjukvaruplattform de vill specialisera sig på, kan de sökande fokusera sin utbildning och erfarenhet om detta. Förutom en viss plattform, kan kandidaterna också fokusera på ett visst område av nätverk, till exempel lokala nätverk eller stora nätverk. Eftersom specialiserad erfarenhet tenderar att vara något viktigare än utbildning för att få anställning som serveradministratör är det viktigt för kandidaterna att koncentrera sina ansträngningar tidigt.

  • Serveradministratörer måste kunna lokalisera och ersätta defekt hårdvara.