Vilka är de olika typerna av vete-fria efterrätter?

August 18

Typer av vete fria efterrätter inkluderar poliser kakor, desserter gjorda med frukt och kakor och andra godsaker gjorda med vete fria mjöl. Pudding och gelatin gör för andra typer av vete fria efterrätter, liksom andra vaniljsås baserade efterrätter, såsom creme brulee. Frysta efterrätter, såsom glass och sorbet, är också oftast vete gratis.

Poliser kakor, som namnet antyder, inte innehåller något mjöl eller annat vete ingredienser. Ägg, smör och choklad är oftast de primära ingredienserna i en poliser kaka. Normalt är poliser kakor gjorda med en rik, mörk choklad. Det är möjligt att göra en morotskaka utan mjöl också, där ägg och nötter fungerar som de viktigaste ingredienserna.

Andra alternativ för vete fria desserter hör att göra en maträtt som är frukten baserad. Pavlova är en efterrätt gjord med maräng och bitar av färsk frukt. Färska bär serveras med vispad grädde gör för en annan fruktig dessert alternativ. Bakade äpplen och grillade frukter såsom persikor eller ananas är varma, vete fria desserter.

Custards och puddingar vanligtvis inte innehåller vete, särskilt om den görs med majs eller annan stärkelse. Chokladpudding, risgrynsgröt, och andra smaker är oftast vete fri. Creme brulee, som är gjord av äggulor, vanilj och grädde, inte innehåller vete ingredienser. Inte alla custards desserter är vete fri, dock. Vissa, som tiramasu, har vetebaserade kakor, medan andra har en skorpa gjord av mjöl eller kakor.

Vissa traditionella desserter, såsom brownies och sockerkaka, kan göras till vetefria desserter genom att ersätta vetemjölet för andra sorter. Göra vete fria efterrätter med alternativa mjöl såsom kikärtsmjöl, majsmjöl, eller rismjöl kan vara svårt, eftersom dessa korn eller baljväxter innehåller inte gluten som finns i vetemjöl. Vanligtvis behöver en bagare att tillsätta stabilisatorer såsom xantangummi för att få rätt textur och konsistens.

Många glass desserter är också vete fri. Glass på egen vanligtvis inte innehåller vete ingredienser, även om det kan om det innehåller tillägg såsom kakdeg eller kakor. Milkshakes, gjorda med glass och mjölk, är också oftast vete gratis.

Sorbet är en annan frusen, vete-gratis dessert alternativet, vilket är frusen yoghurt. Normalt är sorbet gjord med fruktjuice och enkel sirap. Det kan också göras med choklad eller kaffe, men. Fryst yoghurt görs med yoghurt och vanligtvis innehåller sötningsmedel och smakämnen. Vissa frysta yoghurt innehåller hela bitar av frukt eller är gjorda med mosad frukt.

  • Choklad potten de crème är en elegant, vete-fri efterrätt.
  • Custard baserade efterrätter, som Crème brûlée, är oftast vete-fri.
  • Frozen yoghurt.
  • Vanilj pudding är typiskt en vetefritt alternativ till efterrätt.
  • Ris är en vetefritt för pudding desserter.