Vilka är de olika typerna av Facial Reconstruction kirurgi?

August 25

Ansikts rekonstruktion kirurgi reparerar skador från skada, cancer och fosterskador. Olika ansiktsrekonstruktionskirurgi tekniker används för skalle, näsa, öron och läppar. Dessa operationer kan korrigera missbildningar närvarande vid födseln eller skada på ansiktsdrag från en olycka. Andra ansiktsåteruppbyggnadsförfaranden kan göras av kosmetiska skäl för att förbättra utseendet.

Barn som föds med läpp- eller gomspalt genomgår vanligtvis ansiktsrekonstruktion kirurgi för att stänga kluven. Denna operation genomförs i allmänhet när barnet är ungefär tre månader gammal. Om gommen behöver repareras vanligtvis operationen görs senare, men innan barnet fyller ett år gammal. Operationen stänger klyftan och rekonstruerar läppen så det verkar mer normal.

Öron rekonstruktion kirurgi kallas Otoplasty. Det kan göras på delar av eller hela örat för att korrigera medfödda defekter. Micotia kirurgi skapar nya öron från brosk och vävnad tas från patientâ € s kropp; brosket kommer i allmänhet från bröstkorgen. Otoplasty kan även utföras till stift tillbaka öron som sticker ut och överdrivet stor. Brosk är ibland avlägsnas för att omforma öron i denna typ av ansiktsrekonstruktion kirurgi.

När hudcancer påverkar ansikte, huvud eller nacke, representerar Mohs kirurgi ett behandlingsalternativ. Denna operation namngavs för den läkare som utvecklat tekniken för att ta bort tunna lager av hud för att skära alla cancervävnad. Operationen görs vanligtvis med lokalbedövning och kräver ingen sjukhusvistelse. Lesioner bort och undersöks i mikroskop lager för lager tills all cancern avlägsnas. Mikrokirurgi görs vanligen senare för att reparera eventuella missbildning i ansiktet från Mohs kirurgi.

Om trauma skadar ansiktsdrag, centrerar en Doctora € s främsta oro vanligtvis på luftvägarna, cirkulation, och möjligheten till hjärnskador. Han eller hon kan avvakta tester för att avgöra graden av ansiktsrekonstruktion kirurgi behövs tills patienten är stabil. När detta inträffar, visar en datortomografi scan om patienten behöver bentransplantat, plattor eller stabilisering av små benfragment. Kirurger försöker vanligtvis att utföra alla reparationer i en operation, vilket kan inkludera implantat att fylla i saknad vävnad.

Tumörer i skallen sällan växa in i ansiktsregionen, men när de gör, de kräver operation. Detta anses vara en komplicerad procedur eftersom nerver och många blodkärl är inblandade. Det kan kräva hjälp av en neurolog och neurokirurg att minimera förlust av funktion.

Mentoplasty reparationer missbildningar i hakan för att förbättra utseendet. Det görs vanligtvis samtidigt som näsplastik, ofta kallad en näsoperation. Näsplastik korrigerar skador på nasala området som hindrar att andas och kan göras av kosmetiska skäl också; Det anses vara en svår operation. Andra kosmetiska ansiktsåteruppbyggnads förfaranden inkluderar en ansiktslyftning, fettsugning för att avlägsna överflödigt fett, ett pannlyft och ögonlockslyft.

  • Ansikts rekonstruktion kirurgi kan vara nödvändigt på grund av ansikts trauma från boxning.
  • När hudcancer påverkar ansikte, huvud eller nacke, representerar Mohs kirurgi ett behandlingsalternativ.
  • En skalpell är en liten, vass kniv som används vid operation för att göra snitt.
  • En ansiktsrekonstruktion kirurgi kallas Mohs kirurgi, där en kirurg undersöker varje lager av vävnad under ett mikroskop.