Vad är en Motocross Neck Brace?

September 24

En motocross nackskydd är en bit av ridning redskap vanligtvis bärs av idrottare när racing och utföra trick på motorcyklar. Dessa hängslen används ofta som en säkerhetsåtgärd; i händelse av en krasch, stag kunde pad halsen och hålla ryttaren från att röra sig över axlarna, potentiellt undvika smärtsamma eller svåra kroppsskador. De flesta hängslen kan justeras för storlek och kan bifoga i ett antal olika sätt.

För att förstå behovet av en motocross nackskydd, är det viktigt att man är medveten om sporten i sig. "Motocross" är en blandning av orden "motorcykel" med "cross country." Sporten innebär i allmänhet idrottare ridning och racing motorcyklar eller andra liknande fordon på slutna kretsar.

Många gånger är dessa banor är off-road, vilket innebär att de äger rum på naturlig mark. Detta kan leda till svår terräng och eventuellt farliga hinder såsom kullar och hål. Det är därför viktigt för motocross idrottare att bära skyddsutrustning, inklusive en motocross nackskydd, eftersom olyckor kan hända ofta.

En viss del av ridning redskap, motocross nackskydd, bildar ett skikt av lätt stoppning, liksom hållbara material såsom harts, runt en idrottares hals. Ofta kan det nackskydd fäster till toppen av en annan bit av växel bröstet plattan. Vissa hängslen kan också ansluta till botten av en hjälm, skapa en nästan sömlös skyddande skikt för överkropp.

När shopping för en motocross nackskydd, kan en idrottsman normalt hitta sin storlek noterat på produkten. Så gott som alla hängslen är något justerbar, så storleken diagrammet kan lista en viktintervall och eventuellt för vilka produkten är lämplig åldersintervall. Ortosen kan lossas eller dras åt enligt en idrottares viss storlek. Vidare är stoppning ofta avtagbara om man önskar att raka skummet ned till en tunnare bredd.

En motocross nackskydd kan hjälpa en idrottsman undvika skada i ett antal olika sätt. Först, om en ryttare kastas från sin cykel och landar på nacken eller huvudet, bör det hårda yttre skalet och lagren av fyllning absorberar mycket av effekterna. Detta scenario skulle kunna förhindra en muskelbristning eller ens brutna ben, vilket kan vara allvarliga nog för att orsaka förlamning eller dödsfall.

För det andra är många nackskador som orsakas av översträckning och hyperflexion. Detta avser böjning av halsen för långt bakåt eller framåt, en sensation som vanligtvis kallas "whiplash". En tjock motocross nackskydd kan hålla nacken från att kunna böja betydligt.

Vissa idrottare påpeka att nack hängslen kan vara ett hinder. De är inte alltid bekväma och har en tendens att begränsa rörligheten som en säkerhetsåtgärd. De flesta ryttare kommer att erkänna dock att en lite obehag är värt att förhindra bestående skador som kan störa sporten.

  • En motocross nackskydd kan hjälpa till att förhindra dödliga skador under en motorcykel krasch.