Vad är Permanent Hair Dye?

September 25

Permanent hårfärg är långvarig färgämne, som när de appliceras på håret, kommer att pågå fram till åtta veckor. Män och kvinnor använder denna hårfärg att ändra färg på håret. Colorists rekommenderar ofta permanent hårfärg för människor som vill färga envis grått hår eftersom färgämnet täcker helt grå och varar längre.

Kit som innehåller permanent hårfärg har två separata flaskor som måste blandas för att göra färgen. En flaska är färgen blandningsformel som innehåller olika ingredienser inklusive färgpigment och ammoniumhydroxid. Den andra flaskan är färgen blandnings aktivator, som innehåller väteperoxid. Individen måste blanda färgen blandningsformel och färg aktivator tillsammans, tillämpa den på håret och låt det torka i nästan en timme innan du tvättar det.

Den lösning som gör upp den permanenta färgen kan orsaka hudirritation om någon är allergisk mot det. Stylister rekommenderar att innan hela mängden färgämne tillämpas bör individen sätta en liten mängd på hår och hårbotten för att kontrollera om en allergisk reaktion. Det finns också handskar i satsen som ska användas när sätta hårfärgnings som hindrar användaren från att bränna huden.

Mest permanent hårfärg kommer i en mängd olika färger, från blont till naturligt svart. Användare kan hitta sin naturliga nyans, om de vill ha något subtilt eller de kan prova något helt annat. Människor som färgämnen håret måste också få den rätta tonen för deras hud och hår och bör leta efter boxar som inkluderar färgton också. Termen "tonen" när man hänvisar till färgämne betyder varma nyanser, som lägger ljus i håret, eller svala nyanser, som förmörkar hår. Det finns också neutrala nyanser för att mjuka upp hårets naturliga look om någon inte vill ändra färgen.

Eftersom permanent hårfärg kommer att pågå i minst sex till åtta veckor innan du börjar blekna, är det nödvändigt att välja rätt färg. Ibland kan människor väljer att hårfärgnings är för mörk och de vill ändra det. För att göra detta, kommer personen sannolikt behöva gå till en professionell stylist som kan använda en kemikalie för att ta bort färgen. Detta fungerar endast för hårfärg som är för mörk och kan göra personen hår väldigt torrt.

  • En hårfärgning kit.
  • Permanent hårfärg är att föredra för att täcka upp gråa hårstrån.
  • När döende håret, det är rekommenderat att använda handskar för att undvika färgning händerna.
  • Permanent hårfärg kommer inte tvätta ur.
  • Permanent hårfärg varar upp till åtta veckor.