Vad är en Cherry Dogwood?

September 22

Cherry hundkäx är en stor buske eller litet format landskap träd infödda till södra Europa och västra Asien. Den har en rundad, buske-liknande växtsätt och blommar tidigt på våren på nakna grenar innan de första bladen utvecklas. Som prydnads skapar körsbärs hundkäx en märkbar färgpunkt i början av våren landskapet. Denna gammaldags infödda är en medlem av Cornaceae växtfamiljen, som brukar kallas hundkäx. Det finns under det vetenskapliga namnet Körsbärskornell och brukar kallas Cornelian körsbär hundkäx.

Klassificeras som en stor buske eller litet träd, växer körsbär hundkäx ca 20 fot (ca 6m) högväxt med en spridning av (ca 4,5 m) 15 meter bred. Den bildar naturligtvis en buskiga, avrundade formen, men det kan beskäras till en trädliknande form genom att ta bort de nedre grenarna under utveckling. Det är en icke-taggiga lövfällande buske.

En tidig blunder, hundkäx körsbär blommor redan innan bladverk utvecklas. Tidigt i våras, är denna buske täckt med delikat gula blommor, uppsättningen mot de mörka, kala grenar. Som en förlaga buske eller ett träd, de tidiga säsongen blommor lägga till färg till trädgården innan de flesta andra växter växer fram från vinter dvala.

Denna hundkäx är en mångsidig tillägg till landskapet. Det är väl lämpat som en förlaga buske, ett landskap träd eller som del av ett fundament plantering. Snåret liknande växtsätt gör körsbär hundkäx lämplig som en säkring buske eller ett vindskydd samt. Dessutom gör den täta växtsätt här hundkäx en idealisk livsmiljö för vilda djur.

Våren är den bästa tiden att plantera ett körsbärs hundkäx. Även kallt hardy, att denna buske har ett komplett växtsäsong etablera under det första året. Vid plantering i höst, kan möjligheterna till framgång ökas genom att sprida ett tjockt lager av isolerande kompost i jorden runt basen av busken.

Anläggningen växer bra i full sol eller delvis skugga och tål tung lerjord eller steniga jordförhållanden. När etablerade, det kräver minimal skötsel. Regelbunden beskärning till tunna grenarna eller skapa en trädstruktur är valfri och en fråga om estetik. Vänster till sig, kommer cherry hundkäx bildar en tät, frisk buske.

Sjukdom tolerant och inte allmänt besväras av skadedjur, de enda skulder denna buske presenterar är en något rörig spridning av blad och frukter. Den täta skugga skapas av kapell och lågväxande grenar förhindrar gräs från att växa över tiden. Detta kan ändras med regelbunden beskärning.