Vad är ett service kvitto?

July 18

En tjänst kvitto är ett kvitto på att en entreprenör, arbetare, eller andra tekniker frågor att dokumentera utförda tjänster. I de flesta avseenden, är en tjänst kvitto på samma sätt som ett kvitto, förutom att det dokument tjänster ges, inte sålda varor. Ett kvitto på en frisyr, till exempel, är en bastjänst kvitto. Mer komplexa tjänster kvitton dokument bil tjänster utförs, målarjobb avslutats, eller frakt- och leveranstillägg. Syftet med en service kvitto är både för att bevisa att något var gjort, och för att visa att att något var betalas.

Tjänste kvitton finns i en mängd olika format. Vissa utfärdas precis som försäljningsintäkter, ofta från en kassaapparat. Enkla utförda tjänster i butiker eller via specialitet återförsäljare tar ofta denna form. Övriga tjänster kvitton skrivs ut mer som fakturor. Entreprenörer som fakturerings klienter för ett visst antal timmar av tjänsten, till exempel, eller leverantörer som installerat en viss lista över delar, kan skriva ut sina egna tjänste kvitto.

Det finns ingen enskild rätt eller fel väg att gå om att skriva en service kvitto. Vissa nyckelelement är vanligtvis krävs dock. Merparten av tiden, måste både säljare och köpare ska namnges. Kvittot måste oftast vara daterad och utförda tjänster bör beskrivas i detalj.

Vid tiden en tjänst kvitto skrivs ut och utfärdade, har en tjänst som redan utförts och betalats. Fortfarande finns det några viktiga skäl till varför en person kanske vill hålla en service kvitto. Skulle något inte uppfyllt förväntningarna, till exempel, tjänar en tjänst kvitto som dokumentation av de tjänster som borde ha utförts. Tjänste kvitton visar också att tjänsterna utförs, vilket kan vara viktigt om det någonsin en tvist om vad som gjordes, eller om en entreprenör någonsin hävdar att tjänsterna inte betalas i sin helhet.

Det är oftast också en bra idé att hålla tjänste kvitton för eventuella tjänster som utförts i samband med att göra affärer. Om en enskild arbetstagare betalas för företagstjänster själv, kan han ofta begära ersättning från bolaget genom att presentera ett service kvitto. Företagare kan också använda tjänsten kvitton för att bevisa affärsrelaterade kostnader, som ofta kan tider bokas om på skatteavdrag.

Vid användning av skatteskäl, skall tjänste kvitton brukar bevaras under en period av flera år. Om en skattemyndighet granskar en småföretagare, kommer att ägaren måste ha kvitton till hands för att rättfärdiga varje avdrag - även om år har gått sedan tidpunkten för transaktionen. Små företag med mycket avdrag ofta riktade revisioner på grund av hur lätt det är att tillverka utförda tjänster. Att hålla noggrann koll på alla servicekvitton, samt andra typer av kvitton som används för affärsrelaterade avdrag, kan hålla revisorerna i schack.

  • En tjänst kvitto listar utförda tjänster i stället för inköpta varor, men ofta liknar en försäljningskvittot.
  • Tjänste kvitton visar att tjänsterna utförs, vilket kan vara viktigt om det någonsin en tvist om vad som gjordes.